EuroShop: Legyen világosság

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 02. 20. 12:02

Az EuroShop hagyományos tematikái: EuroCIS – az elektronikai fejlesztések, EuroSales – az értékesítés, eladásösztönzés, instore megoldások és az EuroConcept – üzletberendezések, dizájn koncepciók mellett egy új szekció is debütált idén, mégpedig a világítástechnikai látvány és megvilágítás, hangulatteremtés fortélyait mutatták be a Lighting Designers' Zone (világítás tervezők övezete) területén. Az olasz vonalvezetés szerelmeseinek örömére a legújabb kültéri és beltéri lámpatesteket, csillárokat, LED fényeket és ezek kombinációit és az olasz belsőépítészet, bolti formatervezés változatos világát az Italian Lighting Lounge (olasz világítási közösségi stand) területén mutatták be. A művészet és építészet határmezsgyéjén mozgó, társadalmi trendeket figyelemfelkeltő és érzelmeket generáló kereskedelmi terekké fogalmazó építészirodák standjai a Designer Village-ben sorakoztak. Közvetlen a terület bejáratánál, sarokstandon várta az érdeklődőket a magyar Art1st építészeti iroda egy meghökkentő látványelemmel, A három nagy monitor őszi fákat mutató tájképe előtt egy álló helyzetű képernyőt ringató inga, amelyen egy fiatal hölgy hintázott, a háttér monitorok képeibe belesuhanva. Nehéz szavakba önteni a látványként azonnal értelmezhető installációt.

EuroShop14_JV8416

A különböző fórum színpadok nézőterére érdekes szakmai előadásokra ülhettek be a látogatók. Az egyes ágazatok legégetőbb aktualitásairól, legsikeresebb kezdeményezéseiről, legfrissebb újdonságairól a szakmák legjobbjai prezentáltak többek között az ECOforum, az EuroCIS Forum, az Architecture&Design és a MultiChannel emelvényein.

A POPAI Village középpontján elhelyezett dobogóra a különböző tagországok, köztük India, USA, Belgium képviselői álltak, hogy a speciális merchandising, vizualitás, instore hatékonyság, vásárlási ciklusok, kereskedelmi és POP trendek és egyéb marketing at Retail témák konkrét és általános vonulatait elemezzék.
A POPAI Európai tagozata is itt tartotta ülését. Az európai szintű együttműködésekben rejlő lehetőségeket vizsgálva felmerült az európai szintű tagsági viszony iránti igény, egy közös európai POPAI konferencia életre hívása és a best practice ötletek megosztásának rendszerbe foglalása is.

Három év múlva ismét Düsseldorfban találkozunk – búcsúznak a német kollégák és a szervezők. Kezdődik a bontás, de folytatódnak a megkezdett tárgyalások, üzleti kapcsolatok épülnek, mélyülnek, új ötletek születnek. Van aki már azt is tudja, három év múlva mit fog másképp csinálni és hogyan, milyen ötletek megvalósításával lép majd újra a nagyközönség elé.

Kapcsolódó cikkeink