Európai díjat kapott a Contronics az élelmiszer-hulladék csökkentéséért
A szárazköd-technológiát fejlesztő Contronics díjat kapott az Európai Bizottságtól. A bizottság által támogatott „Fresh Demo” projekt ugyanis bebizonyította, hogy a „száraz köd” technológia jelentős mértékben hozzájárult az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséhez. A száraz köd a levegőben egy finom réteget képez, amely a friss termékeket, zöldségeket-gyümölcsöket hűti és védi a fonnyadástól-kiszáradástól anélkül, hogy a polcokat el kellene áztatni.
A szárazköd-képző rendszerek mindegyike képes éves szinten akár 33 tonnával csökkenteni a zöldség- és gyümölcshulladék mennyiségét. A szupermarketekben a termények térfogatveszteségét pedig akár 25%-kal is mérsékelheti. Ráadásul, a technológiával a Contronics ügyfelei kisebbíthették a zöldségek-gyümölcsök műanyag csomagolását is; így összességében mintegy 7000 tonna műanyag iktatható ki alkalmazásával a rendszerből globálisan.
Kapcsolódó cikkeink
Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40.000 lejáratközeli árucikket kell leértékelnie…
Tovább olvasom >Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve…
Tovább olvasom >Négy milliárd fontot fektet a Lidl a brit élelmiszeriparba 2023-ban
Tervei szerint a Lidl GB 2023-ig 4 milliárd fontot invesztál…
Tovább olvasom >További cikkeink
MBH gyorselemzés: Erős számokat produkált áprilisban a kiskereskedelem
A kiskereskedelmi forgalom áprilisban 5,0%-kal bővült éves szinten, ami meghaladja…
Tovább olvasom >Egyre erősebb ellenszélben a magyar gazdaság
Hiába az élénkülő fogyasztás, a kedvezőtlen külső környezet miatt a…
Tovább olvasom >Meddig várhatnak még ki a nagyvállalatok a beruházásokkal?
Fél éve stagnál a nagyvállalatok beruházási hajlandósága – derült ki…
Tovább olvasom >