Európai díjat kapott a Contronics az élelmiszer-hulladék csökkentéséért
A szárazköd-technológiát fejlesztő Contronics díjat kapott az Európai Bizottságtól. A bizottság által támogatott „Fresh Demo” projekt ugyanis bebizonyította, hogy a „száraz köd” technológia jelentős mértékben hozzájárult az élelmiszer-hulladék mennyiségének csökkentéséhez. A száraz köd a levegőben egy finom réteget képez, amely a friss termékeket, zöldségeket-gyümölcsöket hűti és védi a fonnyadástól-kiszáradástól anélkül, hogy a polcokat el kellene áztatni.
A szárazköd-képző rendszerek mindegyike képes éves szinten akár 33 tonnával csökkenteni a zöldség- és gyümölcshulladék mennyiségét. A szupermarketekben a termények térfogatveszteségét pedig akár 25%-kal is mérsékelheti. Ráadásul, a technológiával a Contronics ügyfelei kisebbíthették a zöldségek-gyümölcsök műanyag csomagolását is; így összességében mintegy 7000 tonna műanyag iktatható ki alkalmazásával a rendszerből globálisan.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntartható sört készített a megmaradt kenyérből a spanyol El Corte Inglés lánc
Az El Corte Inglés a Cervezas Mica kézműves gyártóval együttműködve…
Tovább olvasom >Négy milliárd fontot fektet a Lidl a brit élelmiszeriparba 2023-ban
Tervei szerint a Lidl GB 2023-ig 4 milliárd fontot invesztál…
Tovább olvasom >Az ALDI is „kukázta” a zöldség-gyümölcsökről az eltarthatósági időt
Legutóbb az ALDI jelentette be, hogy az élelmiszer-pazarlás elleni küzdelem…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekord nyereséget értek el a saját márkák az év első felében az Egyesült Államokban
Új csúcsokat értek el a sajátmárkás termékek 2024 első felében…
Tovább olvasom >Akadálymentesíti csomagolásait a Müller az Egyesült Királyságban
Minden márkás termékének csomagolásán NaviLens kódot helyez el a Müller,…
Tovább olvasom >Új termékigazgatót nevezett ki az Auchan
Július 1-től Varga László látja el az Auchan Magyarország termékigazgatói…
Tovább olvasom >