Európába is megérkezik a Just Egg
A brit székhelyű Vegan Food Group (VFG) megállapodást kötött az amerikai Eat Just céggel, amelynek értelmében kizárólagos gyártási és forgalmazási jogokat szerzett a növényi alapú Just Egg tojásalternatíva számára az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban.
A gyártás Európában még az év vége előtt megkezdődik – adta hírül a Just Food.
A VFG 11,5 millió fontot (kb. 15,2 millió USD) fektet be egy teljesen automatizált gyártósor felépítésébe a németországi Lüneburgban működő üzemében, amely állítása szerint jelenleg Európa legnagyobb, kizárólag növényi alapú termékekre specializálódott létesítménye. A VFG elnöke, Matthew Glover szerint az együttműködés „mérföldkő a növényi alapú élelmiszerek európai átalakulásában”.
A Just Egg mungóbabból készült tojáshelyettesítő, amely már számos nemzetközi piacon, többek között Dél-Afrikában, Kanadában, Dél-Koreában, Kínában és Szingapúrban elérhető. Az európai piacra lépés előkészületei évek óta zajlanak: a termék 2021-ben kapta meg az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság jóváhagyását.
A VFG – korábban VFC Foods – 2020-ban alakult, és azóta több márkát is felvásárolt, például a Meatless Farmot és a Clive’s-ot. A Just Egg európai bevezetésével a vállalat a korábbiaknál nagyobb szerephez jut a növényi alapú élelmiszerek szegmensében.
Kapcsolódó cikkeink
A növényi táplálkozással ismerkedtek a Radnóti diákjai
A NÉGYOSZ tavaly novemberben indult OkosFehérje programja újabb állomásához érkezett:…
Tovább olvasom >Erőteljes növekedés előtt a növényi alapú étrend-kiegészítők piaca
A növényi alapú étrend-kiegészítők globális piaca a 2025-ös 27,52 milliárd…
Tovább olvasom >Ugrásszerűen nő az alternatívfehérje-szabadalmak száma
A Good Food Institute a maga nemében első és egyedülálló…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az OKSZ értékelése az élelmiszer inflációról
„Az élelmiszerek vártnál nagyobb (éttermi árak nélkül is 4,6 százalékos)…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: A vártnál rosszabbul alakult az infláció
Bár a piac arra számított, hogy júliusban a 4 százalék…
Tovább olvasom >A FAO élelmiszerár-indexe enyhén emelkedett júliusban
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >