Európa malacjövője
Az Európai Bizottság 2014 decemberében megjelent hosszú távú előrejelzése szerint az Európai Unió sertéshústermelése várhatóan 22,6 millió tonna körül alakul 2014-ben, egy százalékkal múlja felül a 2013. évi mennyiséget.
Az EU tagállamok 2,5 millió tonna sertéshúst exportálhat egy évtized múlva, ez 14 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél. Az AKI felmérése szerint az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára, kilónként 1,41 euró hasított hideg súly volt 2014 novemberében, 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Nem biztos, hogy a papírcsomagolás a legjobb
A csomagolások környezeti hatásai egyre nagyobb figyelmet kapnak a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >