Európa malacjövője
Az Európai Bizottság 2014 decemberében megjelent hosszú távú előrejelzése szerint az Európai Unió sertéshústermelése várhatóan 22,6 millió tonna körül alakul 2014-ben, egy százalékkal múlja felül a 2013. évi mennyiséget.
Az EU tagállamok 2,5 millió tonna sertéshúst exportálhat egy évtized múlva, ez 14 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél. Az AKI felmérése szerint az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára, kilónként 1,41 euró hasított hideg súly volt 2014 novemberében, 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Növekszik a 3D-nyomtatott hús elfogadottsága Németországban
Németországban egyre nyitottabbak a fogyasztók a 3D-nyomtatott, laboratóriumi körülmények között…
Tovább olvasom >Mélytechnológiai központot nyit a Nestlé az innováció felgyorsítására
Új mélytechnológiai központ létrehozását tervezi a Nestlé Svájcban, hogy megerősítse…
Tovább olvasom >Új saját márkás hús-termékcsaládot vezet be a Lidl az USA-ban
A Lidl US első alkalommal vezet be saját márkás frisshús-termékcsaládot…
Tovább olvasom >