Európa malacjövője
Az Európai Bizottság 2014 decemberében megjelent hosszú távú előrejelzése szerint az Európai Unió sertéshústermelése várhatóan 22,6 millió tonna körül alakul 2014-ben, egy százalékkal múlja felül a 2013. évi mennyiséget.
Az EU tagállamok 2,5 millió tonna sertéshúst exportálhat egy évtized múlva, ez 14 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél. Az AKI felmérése szerint az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára, kilónként 1,41 euró hasított hideg súly volt 2014 novemberében, 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Orbán Viktor: jövőre reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés
Reális a három százalékot meghaladó gazdasági növekedés 2025-ben Magyarországon –…
Tovább olvasom >Nehéz helyzetben a sertéshúságazat: emelkedő költségek, csökkenő fogyasztás és átalakuló szokások
Évek óta kihívásokkal néz szembe a hazai és az uniós…
Tovább olvasom >Az NGM tájékoztató levélben kéri az embereket, hogy költsenek
A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) tájékoztató levélben fogja értesíteni az önkéntes…
Tovább olvasom >