Európa malacjövője
Az Európai Bizottság 2014 decemberében megjelent hosszú távú előrejelzése szerint az Európai Unió sertéshústermelése várhatóan 22,6 millió tonna körül alakul 2014-ben, egy százalékkal múlja felül a 2013. évi mennyiséget.
Az EU tagállamok 2,5 millió tonna sertéshúst exportálhat egy évtized múlva, ez 14 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél. Az AKI felmérése szerint az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára, kilónként 1,41 euró hasított hideg súly volt 2014 novemberében, 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Visszatér a szilveszteri tűzijáték-vásár: december végén indul az ideiglenes értékesítés az áruházparkolókban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Ötvenéves az első kelet-európai alkoholmentes sör
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Virsli: a sertésár már lefelé megy, a boltokban mégsem lesz olcsóbb – legkorábban tavasszal jöhet érdemi korrekció
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >

