Európa malacjövője
Az Európai Bizottság 2014 decemberében megjelent hosszú távú előrejelzése szerint az Európai Unió sertéshústermelése várhatóan 22,6 millió tonna körül alakul 2014-ben, egy százalékkal múlja felül a 2013. évi mennyiséget.
Az EU tagállamok 2,5 millió tonna sertéshúst exportálhat egy évtized múlva, ez 14 százalékkal több a tavalyi mennyiségnél. Az AKI felmérése szerint az „E” kereskedelmi osztályba tartozó sertés vágóhídi belépési ára, kilónként 1,41 euró hasított hideg súly volt 2014 novemberében, 18 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz viszonyítva. (munkatársunktól)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: áprilisban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 5,0, az előző havit 2,0 százalékkal haladta meg
2025. áprilisban a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >Csökkent a FAO élelmiszerár-indexe májusban
Csökkent az élelmiszertermékek világpiaci árának referenciaértéke májusban az előző hónaphoz…
Tovább olvasom >Az euróövezetben nőtt a kiskereskedelmi forgalom áprilisban
Havi és éves összehasonlításban egyaránt nőtt a kiskereskedelmi forgalom az…
Tovább olvasom >