Eurobarometer: nem akarunk Európai Egyesült Államokat

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 05. 10. 10:35

A magyarok jobban bíznak az Európai Unió közös jövőjében a tagállamok átlagánál, viszont a többség szerint jó úgy most az Unió rendszere úgy, ahogy van, nem adna több jogkört a brüsszeli intézményeknek – ez derült ki az Eurobarometer pénteken megjelent felméréséből, amit az Európa jövőjéről szóló uniós konferencia vasárnapi megnyitója előtt hoztak nyilvánosságra.

A kérdések a konferencia tematikájához kapcsolódtak: a Kantar intézet a koronavírus-járvány hatásairól és az európai integráció jövőjéről kutatott az Európai Parlament és az Európai Bizottság megbízásából még tavaly ősszel, október 22. és november 20. között. Összesen több mint 27 ezer interjú készült a 27 uniós tagállamban.

Tízből nyolc uniós állampolgár szerint a vasárnap kezdődő konferencia egyik legfontosabb témája az, hogyan tud az EU olyan válsághelyzetekben fellépni, mint az elmúlt egy évben a koronavírus-járvány idején. Magyarországon a válaszadók többsége elégedett volt a járvány kezelésével mind uniós, mind hazai szinten – sőt, az uniós járványpolitika megítélése jóval kedvezőbb itthon, mint a 27 tagállamban átlagosan.


A cikk folytatása itt olvasható… 

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink