EU-rendelet szabályozza az élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit
Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
Korábban irányelvek szabályozták ezt a területet.
A kormányzati hírportálon közzétett közlemény szerint ez elsősorban az élelmiszer-előállítók számára fontos információ.
A rendelet mellékletében található leírás egyebek közt tartalmazza az egyes adalékanyagok hivatalosan használható megnevezését – megjelölve szinonimáikat is -, valamint maximális nehézfémtartalmukat. Az élelmiszer-biztonság szempontjából alapvető, hogy kizárólag a hivatalos megnevezések, vagy az E-számok tüntethetők fel az élelmiszerek jelölésében – írja a kormany.hu.
A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is – hangsúlyozza a közlemény.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: 1,4 százalékkal nőtt a GDP a tavalyi negyedik negyedévben
A bruttó hazai termék (GDP) volumene a tavalyi negyedik negyedévben…
Tovább olvasom >Új digitális piac köti össze Magyarország termelőit a vásárlókkal
Március elsején indult el hazánk legújabb online termelői piacának hivatalos…
Tovább olvasom >Egyre népszerűbb a faktoring a KKV-k körében: a digitális finanszírozási termékek jelentik a jövőt
Jelentősen megugrott a digitális finanszírozási termékek iránti érdeklődés, hiszen a…
Tovább olvasom >