EU-rendelet szabályozza az élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit
Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
Korábban irányelvek szabályozták ezt a területet.
A kormányzati hírportálon közzétett közlemény szerint ez elsősorban az élelmiszer-előállítók számára fontos információ.
A rendelet mellékletében található leírás egyebek közt tartalmazza az egyes adalékanyagok hivatalosan használható megnevezését – megjelölve szinonimáikat is -, valamint maximális nehézfémtartalmukat. Az élelmiszer-biztonság szempontjából alapvető, hogy kizárólag a hivatalos megnevezések, vagy az E-számok tüntethetők fel az élelmiszerek jelölésében – írja a kormany.hu.
A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is – hangsúlyozza a közlemény.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Új lendületet vett a magyar tengeri konténerforgalom
Miután tavaly a Szuezi-csatorna lezárása és a globális útvonalak átszervezése…
Tovább olvasom >A munkáshitel hatása már jól látszik, közben másfélszeres emelkedés történt a személyi kölcsönöknél
Jelentősen nőtt az újonnan kihelyezett személyi kölcsönök összege a K&H-nál…
Tovább olvasom >Májusban csökkent a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >