EU-rendelet szabályozza az élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit
Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
Korábban irányelvek szabályozták ezt a területet.
A kormányzati hírportálon közzétett közlemény szerint ez elsősorban az élelmiszer-előállítók számára fontos információ.
A rendelet mellékletében található leírás egyebek közt tartalmazza az egyes adalékanyagok hivatalosan használható megnevezését – megjelölve szinonimáikat is -, valamint maximális nehézfémtartalmukat. Az élelmiszer-biztonság szempontjából alapvető, hogy kizárólag a hivatalos megnevezések, vagy az E-számok tüntethetők fel az élelmiszerek jelölésében – írja a kormany.hu.
A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is – hangsúlyozza a közlemény.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Föld napja: Felemás a magyar lakosság klímatudatossága
Április 22-e a Föld napja, így kifejezetten aktuális kérdés a…
Tovább olvasom >Országos kampányt indított a Tej Terméktanács a trappista sajt népszerűsítésére
A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista…
Tovább olvasom >Bizalomzuhanás a globális gazdaságban az amerikai vámháború nyomán
A világgazdaság vezető szereplőinek gazdasági bizalmi indexei jelentősen romlottak az…
Tovább olvasom >