EU-rendelet szabályozza az élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit
Irányelvek helyett közvetlenül és kötelezően alkalmazandó EU-rendelet szabályozza az élelmiszerekben felhasználható élelmiszer-adalékanyagok tisztasági követelményeit a múlt év végétől az uniós tagállamokban – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) hétfőn.
Korábban irányelvek szabályozták ezt a területet.
A kormányzati hírportálon közzétett közlemény szerint ez elsősorban az élelmiszer-előállítók számára fontos információ.
A rendelet mellékletében található leírás egyebek közt tartalmazza az egyes adalékanyagok hivatalosan használható megnevezését – megjelölve szinonimáikat is -, valamint maximális nehézfémtartalmukat. Az élelmiszer-biztonság szempontjából alapvető, hogy kizárólag a hivatalos megnevezések, vagy az E-számok tüntethetők fel az élelmiszerek jelölésében – írja a kormany.hu.
A szabályozás lehetővé teszi, hogy tisztább élelmiszerek kerüljenek a magyar fogyasztók asztalára is – hangsúlyozza a közlemény.
(MTI)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >