Étterem on-line

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 05. 08:00

Honlapértékelő rovatunkban szubjektívek vagyunk, de a látogató oldaláról próbáljuk ezt tenni…Alabárdos étterem
Volt már, hogy mintaként ajánlottuk egy étterem honlapját – ha nem is ugyanabból a célból, de fel kell hívnunk a figyelmet az ország legjobb 10 étterme közé tartozó budapesti Alabárdos internetes bemutatkozására is. Ha valaki biztos abban, hogy jó szolgáltatást kínál vendégeinek, és üzlete szájtjának kialakításakor nem kockáztatja meg a kreatív megközelítéssel járó esetleges hibákat, tegye etalonként grafikusa orra elé a címet: www.alabardos.hu! Alkalmazza ugyanezt a struktúrát, mutassa meg értékeit ugyanilyen hatékonyan, és szakácsát, akire büszke, tegye a nyitóoldalra (piros pont ezért a gesztusért!). Legyen honlapja ugyanennyire átlátható, legyenek ilyen jók a képei. Ugyanakkor legyenek ezek a képek kissé nagyobb felbontásúak, és ne használjon a szövegben dőlt betűket, ha nem muszáj, mert az a számítógépen nehezen olvasható. Ne tegyen annyi felesleges információt az oldalra, de a szöveg, ami felkerül, legyen korrektúrázva, az étterem eredményeinek bemutatása pedig legyen pontos. (www.alabardos.hu)
Esztétikum: 4
Kreativitás: 3,5
Használhatóság: 4
Aktualitás: 4
Összkép: 4

Susogó étterem
Jó ideje tudjuk már, hogy Pécsett működik egy különleges gasztronómiai műhely, de valahogy addig nem jutott eszünkbe a francia és olasz konyha szerelmesei által alapított étterem szájtjának meglátogatása, amíg a neten egy blogban azt nem olvastuk: buta, haszontalanul elegáns, a látogatót fölöslegesen klikkeltető, Flash-alapú honlapja van.
Nos, mi nem így látjuk: egyrészt szerintünk ez a módszer is csak egy a honlapkészítés iskolái közül, ugyanannyi erénnyel és hibával, mint a többi. Másrészt a Susogó honlapja számunkra nem elsősorban elegánsnak, hanem könnyednek, ugyanakkor magát komolyan vevőnek tűnik. Nem feleslegesen bőbeszédű, nem hivalkodó, a legfontosabb információkat emeli ki a vendég számára releváns témakörökben. Ha hibát kell keresnünk, inkább a „szokásosakat” emelnénk ki: nehezen olvasható a szöveg – itt nem annyira a betűméret, hanem inkább a háttér a probléma – és kicsi a képek felbontása. Ételfotó bizonyára azért nincs, mert az étlap a piac kínálatának megfelelően naponta változik, de azért kár érte. Akárcsak a Karrier menüpontért és annak gyalulatlan tartalmáért – valahogy nem hiányzik itt! (www.susogo.hu)
Esztétikum: 4,5
Kreativitás: 4
Használhatóság: 4,5
Aktualitás: 4,5
Összkép: 4,5

Lizard étterem
Bizarrnak tűnhet, ha egy honlapot az anakronisztikus jelzővel illetnek! Pedig a Lizard internetes bemutatkozására ez a legtalálóbb kifejezés. Leginkább egy ötven feletti ember álmához hasonlít, amelynek képeiben keveredik a ma szuperdivatos minimál belsőépítészeti stílus a húsz évvel ezelőtti food stylinggal, a modern fúziós – ráadásul virtuálisan „lapozható” – étlap a Főzőcske, de okosan attitűdű és képi világú mozgófilmmel.
Az eklektikusan összerakott, sokszor öncélúan kiválasztottnak tűnő elemekből összerakott szájtot nézve őszintén reméljük, hogy a sokat ígérő étlap meggyőzi az ijedt látogatót: az éttermet azért érdemes meglátogatni. Márpedig helyet foglalni korrekt módon lehet a láthatóan nem a büdzsé utolsó fillérjeiből készült honlapról…
www.lizardetterem.hu
Esztétikum: 2
Kreativitás: 2,5
Használhatóság: 4
Aktualitás: 4
Összkép: 3

Kapcsolódó cikkeink