Étkezési szokásaink 2009-ben
A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérő tanulmánya jól tükrözi a jelenlegi helyzetet, a gazdasági válság hatásait, a korábbiakhoz képest átalakuló fogyasztói trendeket.
2009-ben is jellemző a
rendszertelen étkezés trendje. Csökken a házon kívüli
étkezések aránya, kevesebbet étkezünk munkahelyen, iskolában,
étteremben. Az ebéd továbbra is a leggyakoribb főétkezésnek
számít, de növekszik a vacsorát előnyben részesítők aránya.
A meleg vacsora továbbra is népszerűbb a hideg vacsoránál.
2007-hez képest viszont többen vannak azok, akik csak napi 2
alkalommal étkeznek. A hagyományos magyar ételek továbbra is
fontos szerepet töltenek be. A húsételek nagyon népszerűek,
szárnyashúst és sertéshúst fogyasztunk legszívesebben (94% és
84%) Azért zöldséget és gyümölcsöt is eszünk, de a saláták
és a köretek fogyasztása csökken. Továbbra is népszerű a
fehér kenyér. Egyre többet eszünk tésztaféléket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
GKI: Romló bizalmi indexek és gazdasági kilátások Magyarországon
Novemberben mind az üzleti szféra, mind a fogyasztók pesszimistábbá váltak…
Tovább olvasom >Negyvenhét éves csúcsot döntött az arabica kávé ára
Az arabica kávé határidős jegyzése 47 éve nem látott szintre,…
Tovább olvasom >Százharminc új járművel készül a megnövekedett ünnepi forgalomra a Magyar Posta
A Magyar Posta több mint 7 millió csomag kézbesítésére számít…
Tovább olvasom >