Étkezési szokásaink 2009-ben
A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérő tanulmánya jól tükrözi a jelenlegi helyzetet, a gazdasági válság hatásait, a korábbiakhoz képest átalakuló fogyasztói trendeket.
2009-ben is jellemző a
rendszertelen étkezés trendje. Csökken a házon kívüli
étkezések aránya, kevesebbet étkezünk munkahelyen, iskolában,
étteremben. Az ebéd továbbra is a leggyakoribb főétkezésnek
számít, de növekszik a vacsorát előnyben részesítők aránya.
A meleg vacsora továbbra is népszerűbb a hideg vacsoránál.
2007-hez képest viszont többen vannak azok, akik csak napi 2
alkalommal étkeznek. A hagyományos magyar ételek továbbra is
fontos szerepet töltenek be. A húsételek nagyon népszerűek,
szárnyashúst és sertéshúst fogyasztunk legszívesebben (94% és
84%) Azért zöldséget és gyümölcsöt is eszünk, de a saláták
és a köretek fogyasztása csökken. Továbbra is népszerű a
fehér kenyér. Egyre többet eszünk tésztaféléket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >