Étkezési szokásaink 2009-ben
A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérő tanulmánya jól tükrözi a jelenlegi helyzetet, a gazdasági válság hatásait, a korábbiakhoz képest átalakuló fogyasztói trendeket.
2009-ben is jellemző a
rendszertelen étkezés trendje. Csökken a házon kívüli
étkezések aránya, kevesebbet étkezünk munkahelyen, iskolában,
étteremben. Az ebéd továbbra is a leggyakoribb főétkezésnek
számít, de növekszik a vacsorát előnyben részesítők aránya.
A meleg vacsora továbbra is népszerűbb a hideg vacsoránál.
2007-hez képest viszont többen vannak azok, akik csak napi 2
alkalommal étkeznek. A hagyományos magyar ételek továbbra is
fontos szerepet töltenek be. A húsételek nagyon népszerűek,
szárnyashúst és sertéshúst fogyasztunk legszívesebben (94% és
84%) Azért zöldséget és gyümölcsöt is eszünk, de a saláták
és a köretek fogyasztása csökken. Továbbra is népszerű a
fehér kenyér. Egyre többet eszünk tésztaféléket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >Népszerűek az önkiszolgáló kasszák a német fiatalok körében
A KPMG és EHI Retail Institute új tanulmánya szerint Németországban…
Tovább olvasom >A Balkánon vett sütőipari vállalatot a Grupo Bimbo
A világ legnagyobb sütőipari cége, a mexikói Grupo Bimbo felvásárolta…
Tovább olvasom >