Étkezési szokásaink 2009-ben
A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérő tanulmánya jól tükrözi a jelenlegi helyzetet, a gazdasági válság hatásait, a korábbiakhoz képest átalakuló fogyasztói trendeket.
2009-ben is jellemző a
rendszertelen étkezés trendje. Csökken a házon kívüli
étkezések aránya, kevesebbet étkezünk munkahelyen, iskolában,
étteremben. Az ebéd továbbra is a leggyakoribb főétkezésnek
számít, de növekszik a vacsorát előnyben részesítők aránya.
A meleg vacsora továbbra is népszerűbb a hideg vacsoránál.
2007-hez képest viszont többen vannak azok, akik csak napi 2
alkalommal étkeznek. A hagyományos magyar ételek továbbra is
fontos szerepet töltenek be. A húsételek nagyon népszerűek,
szárnyashúst és sertéshúst fogyasztunk legszívesebben (94% és
84%) Azért zöldséget és gyümölcsöt is eszünk, de a saláták
és a köretek fogyasztása csökken. Továbbra is népszerű a
fehér kenyér. Egyre többet eszünk tésztaféléket.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Megjelent a Trade magazin 2024/12-2025/1. száma
A digitális verzió ezúttal is bővített formában, 192 oldalon jelent meg. Alább, a levél alján…
Tovább olvasom >Visszafogott év után erős az ünnepi szezon
Az online vásárlók 74%-a, mintegy 3,1 millió fő készül az…
Tovább olvasom >Régiók harca: ezek a legnépszerűbb ételek a magyarok szerint
Mexikói ételekből az országos átlag ötszöröse fogy Debrecenben, míg Szeged…
Tovább olvasom >