Ételszállításban gondolkozik az Amazon
Az Amazon és az Uber is ételeket szállítana ki,a számla végösszegének több mint a negyedéért – írja a New York Times nyomán a portfolio.hu.
Az Uber és az Amazon is ételek házhozszállítását kezdi meg idén. A taxitársaságokat hergelő globális fuvarközvetítő az UberEats platformot, az Amazon pedig az Amazon Restaurants-ot pörgeti fel a következő hónapokban, az utóbbival első körben 300 manhattani étteremből lehet majd ételeket rendelni.
A szolgáltatás nem lesz olcsó az éttermeknek, így végső soron valószínűleg a vevőknek sem: lapértesülések szerint az Amazon a rendelés végösszegének 27,5, az Uber pedig 30 százalékát tenné zsebre, ráadásul az Uber a kiszállítások után 5 dolláros díjat számít fel a vevőknek. Ezek a díjak jóval magasabbak, mint amit a most piacon lévő, hasonló szolgáltatást nyújtó cégek felszámítanak, ráadásul sokak szerint hosszútávon nem fenntarthatók.
Nem mindenkit zavar azonban a magas díj, az Uber és az Amazon ugyanis hatalmas forgalmat hozhatnak az éttermeknek, a marzs a mostaninál alacsonyabb lehet, az összprofit viszont emelkedhet a gigacégekhez csatlakozó éttermeknél. (New York Times, portfolio.hu)
Kapcsolódó cikkeink
AI-alapú kasszanélküli technológiát vezet be az Aldi az Egyesült Államokban
A Grabango által fejlesztett technológia az Amazon „Just Walk Out”…
Tovább olvasom >A Wolt elindítja a hibrid kiszállítást
A Wolt bemutatja a Wolt Hibrid Kiszállítást, amellyel a kereskedők…
Tovább olvasom >Megkapta az engedélyt az Uber a magyarországi piacra lépésre
Az Uber visszatérésének hosszú útja végre célegyenesbe ért Magyarországon, miután…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >