Ételszállításban gondolkozik az Amazon

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 08. 11:01

Az Amazon és az Uber is ételeket szállítana ki,a számla végösszegének több mint a negyedéért – írja a New York Times nyomán a portfolio.hu.

amazonAz Uber és az Amazon is ételek házhozszállítását kezdi meg idén. A taxitársaságokat hergelő globális fuvarközvetítő az UberEats platformot, az Amazon pedig az Amazon Restaurants-ot pörgeti fel a következő hónapokban, az utóbbival első körben 300 manhattani étteremből lehet majd ételeket rendelni.

A szolgáltatás nem lesz olcsó az éttermeknek, így végső soron valószínűleg a vevőknek sem: lapértesülések szerint az Amazon a rendelés végösszegének 27,5, az Uber pedig 30 százalékát tenné zsebre, ráadásul az Uber a kiszállítások után 5 dolláros díjat számít fel a vevőknek. Ezek a díjak jóval magasabbak, mint amit a most piacon lévő, hasonló szolgáltatást nyújtó cégek felszámítanak, ráadásul sokak szerint hosszútávon nem fenntarthatók.

Nem mindenkit zavar azonban a magas díj, az Uber és az Amazon ugyanis hatalmas forgalmat hozhatnak az éttermeknek, a marzs a mostaninál alacsonyabb lehet, az összprofit viszont emelkedhet a gigacégekhez csatlakozó éttermeknél. (New York Times, portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink