Étel és tudomány
Az élelmiszeripar globalizációja, a klímaváltozás és a feldolgozott termékek terjedése új kérdéseket vet fel: mit is eszünk valójában, és hogyan hat ez az egészségünkre? A MATE Élelmiszertudományi és Technológiai Intézet új, szeptemberben induló filmsorozata erre keres választ.

Tudásforrás és interaktív platform
A cikk a Trade magazin 2025/8-9. lapszámában olvasható.
A 12 részes, közérthető és vizuálisan igényes sorozat lebontja a táplálkozási tévhiteket – például hogyan változik meg a rosttartalom hőkezeléskor, mibe csomagolunk a 21. században, vagy valóban eltűnhet-e a kakaó 2030 után. Minden epizód végén gasztronómiai érdekességek és praktikus konyhai tippek is helyet kapnak. A projekt célja, hogy tudományosan megalapozott, de hétköznapokban is alkalmazható tudást adjon – nem csupán információforrásként, hanem interaktív platformként. A nézők kérdezhetnek, szavazhatnak, podcast-beszélgetésekben kaphatnak választ, workshopokon és egyetemi versenyeken pedig személyesen is találkozhatnak a kutatókkal.
Kapcsolódó cikkeink
Szomjazók viadala – Kell-e aggódniuk a szeszipar szereplőinek a fogyasztás visszaesése miatt?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A múlt ízei, a jövő egészsége
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Decanter-arany a Dobogó Pincészetnek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Áfakulcs a lötyögő zárban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A pop art konyha dísze – A nap videója
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Olasz konyha 2025
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >