Esztergom – gasztropiac az étteremben
Jakabffy László – az ismert szakember, aki jelenleg az esztergomi Prímás Pince szaktanácsadója – kétségkívül ért a szinergiákhoz! Legújabb „többfunkciós” projektje nemcsak a hagyománytisztelet és az innovatív megközelítések tőle megszokott kombinációját mutatja fel, de hatékonyan épít kapcsolatot vendéggel és beszállítóval egyszerre, ugyanakkor a helyi termelőket előtérbe helyező világtrend mentén használja ki a vendéglátóhely szabad kapacitásait.
A Prímás Pince impozáns és tágas csarnokaiban megrendezett, „Esztergomi Spájz” névre keresztelt kétnapos családi program során a széles közönség is megismerhette a régió kézműves termelőit. Ráérezhetett, mi is a valódi őstermelői minőség: sajtmesterekkel, szabadon tartott állatokat feldolgozó hentessel, méhészekkel, borászokkal barátkozhatott, reformédességeket, biotermékeket és egy csokoládémanufaktúra különlegességeit kóstolhatta.
Gyerekbarát étteremként a Prímás Pincében odafigyeltek a legkisebbekre is: amíg a szülők az ínyencségeket kóstolták, a gyermekeket egész napos népi játszóház, zenés mesejáték, gyerekmozi és kézműves foglalkozások várták. A borok kedvelői az országos Olaszrizling Október-kezdeményezéshez kapcsolódó Nagy Olaszrizling-kóstolón kiváló borszelekciót ismerhettek meg, amit remek dzsesszzene tett egyedülálló élménnyé. A rendezvénynek természetesen lesz még folytatása is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >