Esztergom – gasztropiac az étteremben
Jakabffy László – az ismert szakember, aki jelenleg az esztergomi Prímás Pince szaktanácsadója – kétségkívül ért a szinergiákhoz! Legújabb „többfunkciós” projektje nemcsak a hagyománytisztelet és az innovatív megközelítések tőle megszokott kombinációját mutatja fel, de hatékonyan épít kapcsolatot vendéggel és beszállítóval egyszerre, ugyanakkor a helyi termelőket előtérbe helyező világtrend mentén használja ki a vendéglátóhely szabad kapacitásait.
A Prímás Pince impozáns és tágas csarnokaiban megrendezett, „Esztergomi Spájz” névre keresztelt kétnapos családi program során a széles közönség is megismerhette a régió kézműves termelőit. Ráérezhetett, mi is a valódi őstermelői minőség: sajtmesterekkel, szabadon tartott állatokat feldolgozó hentessel, méhészekkel, borászokkal barátkozhatott, reformédességeket, biotermékeket és egy csokoládémanufaktúra különlegességeit kóstolhatta.
Gyerekbarát étteremként a Prímás Pincében odafigyeltek a legkisebbekre is: amíg a szülők az ínyencségeket kóstolták, a gyermekeket egész napos népi játszóház, zenés mesejáték, gyerekmozi és kézműves foglalkozások várták. A borok kedvelői az országos Olaszrizling Október-kezdeményezéshez kapcsolódó Nagy Olaszrizling-kóstolón kiváló borszelekciót ismerhettek meg, amit remek dzsesszzene tett egyedülálló élménnyé. A rendezvénynek természetesen lesz még folytatása is.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >