Eszmék és eredmények 2011-ben
A Magyar Vendéglátók Ipartestületének megalakulásakor az új kor új kihívásaitól is ösztönözve fogalmazódott meg egy közös értékektől és érdekektől erőssé kovácsolódó, történelmi előzményekkel és nemzetközi mintákkal bíró szervezet igénye.
„Attól a felismeréstől vezérelve, hogy csak összefogással tudunk valóságos erőt jelenteni, s így befolyással lenni sorsunk alakítására, hogy formálói vagyunk magunk és gyermekeink jövőjének, s hogy a hagyományok és a mesterségbeli tapasztalatok teszik teljessé szakmai és társadalmi érvényesülésünket, elhatároztuk, hogy szövetségre lépünk egymással egy olyan testület létrehozásában, amelyben a tagság nemcsak vállalkozói igazolványhoz, hanem a munka minőségéhez és az emberi magatartáshoz is kötődik” – szólt az alapító okirat.
Az MVI feladatai mindezek természetes következményeként fogalmazódtak meg és épülnek egymásra. Az ipartestület tagjait a vendéglátás és a szálláshelyek működését érintő kérdésekben, jogszabályok megalkotásában, véleményezésében képviseli, egyedi és sajátos szakmai szempontjaikat érvényre juttatja, a helyi és a központi állami szervek előtt kezdeményezi eldöntésre váró kérdések megoldását, jogszabályok megalkotását.
Munkánk négy alappillére az érdekvédelem, a tájékoztatás és tanácsadás, az oktatás és szakmai képzés, valamint a regionális munka.
2011-ben elért eredményeink:
• Hathatós szakmai véleményezés és részvétel az élelmiszer-biztonsági törvény módosításainak létrehozásában.
• Szakmai szervezetek fóruma és kerekasztal-megbeszélések összehívása az új turizmustörvény előkészítésének munkálataiban.
• Országjáró rendezvények szervezése helyi vendéglátósok meghívásával.
• Tanulmány készítése a vendéglátás jelenlegi helyzetéről, annak prezentálása az Országgyűlés Sport- és Turisztikai Bizottságának ülésén.
• Rendszeres részvétel az élelmiszer-biztonsági törvény kézikönyvének összeállítására megtartott üléseken, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer- és Takarmánybiztonsági Igazgatóság Vendéglátás- és Étkeztetés-felügyeleti Osztályán.
• Gálaest szervezése az MVI 20 éves fennállása alkalmából.
• Felkérés a 2011-es Vörösmarty téri Budapesti Karácsonyi Vásáron részt vevő gasztronómiai szolgáltató szakmai szempontú kiválasztására, valamint a helyszínen nyújtott gasztronómiai szolgáltatás minőségének ellenőrzésére.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >