Erzsébet-utalványok: már külföldi áruházláncokkal is tárgyal a NÜSZ

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 21. 12:00

Jó esély van arra, hogy hamarosan nem csak a hazai áruházláncoknál, hanem például a Tescoban is lehet majd Erzsébet-utalvánnyal fizetni.

Már tárgyal néhány külföldi céggel a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) az Erzsébet-utalványok elfogadásáról, miután a piaci szereplők panaszukkal az Európai Bizottsághoz fordultak. „A Tesco a kormánnyal nem, de az Erzsébet utalványt kibocsátó Nemzeti Üdülési Szolgálattal folytat egyeztetéseket az utalvány elfogadásáról.

Reméljük, hogy a tárgyalások eredményesek lesznek, és hamarosan a Tescoban is lehet majd velük fizetni” – tudta meg a Világgazdaság Iglódi-Csató Judittól, a Tesco kommunikációs igazgatójától. Az Országos Kereskedelmi Szövetség február elejétől követelte a NÜSZ-től, hogy üljenek le tárgyalni a nemzetközi áruházláncokkal (Auchan, Tesco, Spar, Cora) is.

Az Európai Bizottság belső piaci és szolgáltatási kérdésekben illetékes szóvivője, Chantal Hughes azt mondta, hogy az új utalványrendszert átfogó módon tekintik át. Mint jelezte, a magyar szabályozást és gyakorlatot abból a szempontból elemzik az üzletágban, hogy nem tartalmaz-e korlátozásokat a szolgáltatások nyújtásának vagy létesítésének jogára vonatkozóan. „Ilyen jellegű korlátozást még a közérdekre hivatkozva sem lehet alkalmazni olyan mértékben, hogy annak diszkriminatív hatása legyen” – emelte ki a szóvivő. (Világgazdaság Online)

Kapcsolódó cikkeink