Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita ars poeticája, aki áprilisban – a tíz év után – újra kétnapos bemutatót tartott az ipartestület székházában.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Az olasz mester több Michelin-csillagos étterem vezető cukrászaként dolgozott, több mint húsz éve foglalkozik szaktanácsadással. Ezúttal Puglia tartomány hagyományos és modern süteményeit, valamint a különleges fűszerek használatát mutatta be a talján cukrászat olyan csodáin keresztül, mint a Kailia piskóta, a Mostacciolo, a Bitter Rose, a Leggerezza Mediterranea, a Mini Sandwich Di Carota és hasonlók. A Kitűnő hangulatú bemutatóra öt iskolai szakoktatót is meghívott az Ipartestület.
– Tiziano Mita tizenegy éve járt utoljára Magyarországon, de bízunk benne, hogy nem kell most újabb 10 évet várnunk, hogy visszatérjen! – mondta Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke a program után.
Az eseményről később részletesen is beszámolunk.
//
Kapcsolódó cikkeink
A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Szakoktatói továbbképzések 2024
Idén is sikeresen folytatódtak az Innovatív Képzéstámogató Központ által, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >