Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita ars poeticája, aki áprilisban – a tíz év után – újra kétnapos bemutatót tartott az ipartestület székházában.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Az olasz mester több Michelin-csillagos étterem vezető cukrászaként dolgozott, több mint húsz éve foglalkozik szaktanácsadással. Ezúttal Puglia tartomány hagyományos és modern süteményeit, valamint a különleges fűszerek használatát mutatta be a talján cukrászat olyan csodáin keresztül, mint a Kailia piskóta, a Mostacciolo, a Bitter Rose, a Leggerezza Mediterranea, a Mini Sandwich Di Carota és hasonlók. A Kitűnő hangulatú bemutatóra öt iskolai szakoktatót is meghívott az Ipartestület.
– Tiziano Mita tizenegy éve járt utoljára Magyarországon, de bízunk benne, hogy nem kell most újabb 10 évet várnunk, hogy visszatérjen! – mondta Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke a program után.
Az eseményről később részletesen is beszámolunk.
//
Kapcsolódó cikkeink
Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában
Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában – közölte…
Tovább olvasom >