Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita ars poeticája, aki áprilisban – a tíz év után – újra kétnapos bemutatót tartott az ipartestület székházában.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Az olasz mester több Michelin-csillagos étterem vezető cukrászaként dolgozott, több mint húsz éve foglalkozik szaktanácsadással. Ezúttal Puglia tartomány hagyományos és modern süteményeit, valamint a különleges fűszerek használatát mutatta be a talján cukrászat olyan csodáin keresztül, mint a Kailia piskóta, a Mostacciolo, a Bitter Rose, a Leggerezza Mediterranea, a Mini Sandwich Di Carota és hasonlók. A Kitűnő hangulatú bemutatóra öt iskolai szakoktatót is meghívott az Ipartestület.
– Tiziano Mita tizenegy éve járt utoljára Magyarországon, de bízunk benne, hogy nem kell most újabb 10 évet várnunk, hogy visszatérjen! – mondta Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke a program után.
Az eseményről később részletesen is beszámolunk.

Tiziano Mita tíz év után újra bemutatót tartott a magyar kollégáknak
//
Kapcsolódó cikkeink
Magyarország Tortája 2025 Elődöntő
Idén is elstartolt az ipartestület legnépszerűbb és legismertebb programja, a…
Tovább olvasom >Marika hazatér
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a…
Tovább olvasom >Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy hazai borravaló-körkép: így jattolnak a magyarok a vendéglátósok szerint
A vendéglátósok 75 százaléka számolt be arról, hogy a vendégektől…
Tovább olvasom >Rekordforgalomra készül a budapesti repülőtér – minden részletre kiterjed a nyári felkészülés
Soha nem látott utasforgalomra számítanak a 2025-ös nyári szezonban a…
Tovább olvasom >Mol Limo: a legutóbbi három hosszú hétvégén a magyarok legnépszerűbb belföldi célpontja a Balaton volt
A hosszútávú belföldi bérlések legnépszerűbb célpontja a Balaton, a külföldieké…
Tovább olvasom >