Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita ars poeticája, aki áprilisban – a tíz év után – újra kétnapos bemutatót tartott az ipartestület székházában.
A cikk a Trade magazin 2024/6-7. lapszámában olvasható.
Az olasz mester több Michelin-csillagos étterem vezető cukrászaként dolgozott, több mint húsz éve foglalkozik szaktanácsadással. Ezúttal Puglia tartomány hagyományos és modern süteményeit, valamint a különleges fűszerek használatát mutatta be a talján cukrászat olyan csodáin keresztül, mint a Kailia piskóta, a Mostacciolo, a Bitter Rose, a Leggerezza Mediterranea, a Mini Sandwich Di Carota és hasonlók. A Kitűnő hangulatú bemutatóra öt iskolai szakoktatót is meghívott az Ipartestület.
– Tiziano Mita tizenegy éve járt utoljára Magyarországon, de bízunk benne, hogy nem kell most újabb 10 évet várnunk, hogy visszatérjen! – mondta Erdélyi Balázs, az ipartestület szakmai elnöke a program után.
Az eseményről később részletesen is beszámolunk.

Tiziano Mita tíz év után újra bemutatót tartott a magyar kollégáknak
//
Kapcsolódó cikkeink
Gombócok ideje
A hazai szakma láthatóan követi a fagylaltvilágtrendeket és nyitott az…
Tovább olvasom >Édes kihívások a Balatonnál: itt a régió tíz legjobb cukrászdája
A Magyar Konyha idén is elkészítette a Balaton 2025 Gasztrokalauzt,…
Tovább olvasom >Gelato Day 2025
13. alkalommal hirdették meg az Európai Kézműves Fagylalt Napját –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bevásárlókocsi-mosás Hollandiában – A nap videója
Mindig tátott szájjal nézzük az élhetetlen nyugat mindennapi csodáit – itt…
Tovább olvasom >Bevásárlókocsi-mosás Németországban – A nap képe
A német Edeka lánc néhány üzletében olyan a bevásárlókocsi-mosás opció,…
Tovább olvasom >
