Erre vágynak a nők karácsonyra

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 17. 13:08

Utazásnak örülne legjobban a magyar nő karácsonyra – derült ki a
Femina.hu és az Árukereső.hu közös kutatásából.

Karácsonykor másként költ egy szingli és egy párkapcsolatban, vagy házasságban élő nő. Vásárlási szokásaik és ünnepi kívánságaik ugyan eltérnek, de úgy tűnik, idén minden nőt boldoggá tenne egy repülőjegy a karácsonyfa alatt. Az utazást az illatszer, parfüm, kozmetikum kategória követi, majd a ruhanemű, a könyv, háztartási gép és ékszer, bizsu kategóriák következnek a nők karácsonyi vágyainak listáján. Az egyedülálló nők körében népszerűbb ajándék az illatszer, parfüm, kozmetikum, illetve a könyv, míg a házasságban élő asszonyok közül jóval többen örülnének egy háztartási gépnek.

Az Árukereső.hu és a Femina.hu kutatásban részt vevő 3700 nő párkapcsolatban élő részének háromnegyede biztosan megajándékozza a szüleit, valamint párját. Az egyedülálló nők közül többen vesznek ajándékot barátaiknak és nagyszüleiknek, mint azok akik már párkapcsolatban élnek. Idén viszont a nők csupán 1%-a vesz ajándékot a szomszédjának!

Számítástechnikai eszköz, utazás és könyv azok az ajándékok, melyekre a magyar nő szerint párja vágyik. A válaszadók negyede viszont még nem tudja, hogy párja, vagy férje milyen ajándéknak örülne idén karácsonykor. A megkérdezettek háromnegyede az interneten tájékozódik vásárlás előtt, az egyedülálló nők szívesen sétálgatnak nagyáruházakban döntés előtt, a kapcsolatban, vagy házasságban élők közül pedig többen tájékozódnak nagyáruházak szórólapjairól, mint a szinglik.

A magyar nők fele előre eltervezi, hogy kinek mit fog venni, míg ötödük megkérdezi, hogy ki mire vágyik és szintén ötödük anyagilag is beosztja, hogy kire pontosan mennyit szeretne költeni. A nők csupán 10%-a veszi meg azt az ajándékot, amibe vásárlás során beleszeret.

Idén a nők csupán 14%-a tervezi új ruha vásárlását karácsony estére. Ha ruhát nem is, de mindenféle egyebet az internetező nők 80%-a magának is vásárol a karácsonyi ajándékok beszerzésekor. Az egyedülálló nők 10%-a kifejezetten sok mindent vesz meg magának ajándékbeszerző körútján. A vásárlás során a megkérdezettek kétharmadát idegesíti, hogy nagy tömeg van mindenhol, felüket zavarja, hogy maga az ünnep háttérbe szorult és feszültek az emberek. A nők több mint fele a szekrény mélyére süllyeszti azokat az ajándékokat, melyeknek nem örül, harmaduk megpróbálja továbbajándékozni, és csak hatoduk próbálja meg visszavinni a boltba, vagy eladni.

A felmérés során a Femina.hu és az Árukereső.hu 3700 nőt kérdezett meg 2011 novemberében.

Kapcsolódó cikkeink