Erőteljes keresletet jósol a DoorDash az élelmiszer-házhozszállítás iránt

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 02. 27. 09:06

A DoorDash 750 millió dollár (705,3 millió euró) értékű részvény visszavásárlását tervezi, és az elemzői becsléseket meghaladó nyereséget jelzett előre, miután a negyedik negyedévben erőteljes növekedés következett be az élelmiszer-, háztartási vegyiáru és állatápolási cikk-megrendelésekben.

A DoorDash és riválisai, így az UberEats profitált a világjárvány elindította rendelési trendből, mely szokást nem mindenki hagyta el, hiszen e cégek külön ajánlatokat és ingyenes kiszállítást kínálnak előfizetőiknek.

A DoorDash várakozásai szerint a bruttó rendelési érték – az összes alkalmazáson keresztül leadott rendelés és előfizetési díj teljes értéke – 2023-ra 60-63 milliárd dollár közé emelkedik a 2022-es 53,4 milliárd dollárról.

A kiigazított EBITDA vonatkozásában a cég 500-800 millió dolláros összegre számít, ami jócskán meghaladja az elemzők 591,8 millió dolláros várakozását.

A vállalat egyre nagyobb piaci részesedést szerez az Egyesült Államokban, „a nem éttermi kategóriák növekedésének köszönhetően” – mondta Angelo Zino, a CFRA Research vezető részvényelemzője.

„A DoorDash tartósan megemelkedett megrendelésszámot lát az ételkiszállítási üzletágában, ami jól mutatja a fogyasztók ragaszkodását az üzletághoz, és azt, hogy a kihívást jelentő makrotrendek ellenére is értékelik ezt a szolgáltatást”.

ESM

Kapcsolódó cikkeink