Eredet védettséget kapott a Göcseji Körtepálinka
A Szatmári szilvapálinka, a Szabolcsi almapálinka, a Kecskeméti barackpálinka, a Békési szilvapálinka, a Gönci barackpálinka, az Újfehértói meggypálinka után ez már a hetedik eredetvédett termékünk.A Göcsej talán Európa
egyik legjobb körtetermő vidéke, az itt termett körtének
egyedi, megismételhetetlen zamata van és ez tökéletesen
átvivődik, átlényegül a pálinkába
is – emelte ki a Göcseji körtepálinka gazdája
Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt.
vezérigazgatója. A Göcseji körtepálinkát
Nagylengyelben készítik, Farkas Tibor pálinkafőző
mester műhelyében.
A meghatározó az
eredetvédelmi leírásban az, hogy a körte
kb. 50%-nak kell Bosc kobaknak lenni, emellett felhasználható
a Hardenpont, Conferance, Clapp kedveltje, és egyéb
Göcsejben termesztett körtefajták, valamint a nem
termesztett, tehát a vadkörték közül a
sózó körte és a klasszikus vackorkörte
vagy vadkörte. A Göcseji körte az eredetvédett
pálinkák közül talán az első pálinka
ahol nagyon hangsúlyozottan kiemelésre került az
eredetvédelmi leírásban az, hogy kizárólag
hagyományos, kétlépcsős, szakaszos,
rézfelületet tartalmazó desztillációs
technológiával állítható elő –
tette hozzá Barabás Attila.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Vezetőváltás a Henkel magyarországi Consumer Brands üzletága élén
2025 április elsejétől Maurizio Salvaggio a Henkel Magyarország Consumer Brands…
Tovább olvasom >A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Megújult a KOMETA – Jó étellel a jó életért
Buona vita!, azaz jó élet lett az olasz gyökerekkel is…
Tovább olvasom >