Eredet védettséget kapott a Göcseji Körtepálinka

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 03. 25. 00:00

A Szatmári szilvapálinka, a Szabolcsi almapálinka, a Kecskeméti barackpálinka, a Békési szilvapálinka, a Gönci barackpálinka, az Újfehértói meggypálinka után ez már a hetedik eredetvédett termékünk.A Göcsej talán Európa
egyik legjobb körtetermő vidéke, az itt termett körtének
egyedi, megismételhetetlen zamata van és ez tökéletesen
átvivődik, átlényegül a pálinkába
is – emelte ki a Göcseji körtepálinka gazdája
Barabás Attila, a Győri Likőrgyár Zrt.
vezérigazgatója. A Göcseji körtepálinkát
Nagylengyelben készítik, Farkas Tibor pálinkafőző
mester műhelyében.

A meghatározó az
eredetvédelmi leírásban az, hogy a körte
kb. 50%-nak kell Bosc kobaknak lenni, emellett felhasználható
a Hardenpont, Conferance, Clapp kedveltje, és egyéb
Göcsejben termesztett körtefajták, valamint a nem
termesztett, tehát a vadkörték közül a
sózó körte és a klasszikus vackorkörte
vagy vadkörte. A Göcseji körte az eredetvédett
pálinkák közül talán az első pálinka
ahol nagyon hangsúlyozottan kiemelésre került az
eredetvédelmi leírásban az, hogy kizárólag
hagyományos, kétlépcsős, szakaszos,
rézfelületet tartalmazó desztillációs
technológiával állítható elő –
tette hozzá Barabás Attila.

Kapcsolódó cikkeink