Eredet védett termékké vált az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka
A Zsindelyes pálinka család legrégebbi terméke megjelenése óta minden díjat elhozott.
A pálinka család a Foodapest kiállításon 2004-ben
mutatkozott be először. Ekkor az Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinkát Újdonság
Díjban részesítette a rangos szakmai zsűri. 2005-ben Magyar Termék Nagydíjat
kapott, és megszerezte az OMÉK Élelmiszeripari Fődíját és az Észak-alföldi
Regionális Idegenforgalmi Bizottság ajánló oklevelét is. A VIII. Foodapest
alkalmából 2006 novemberében a Zsindelyes Pálinkafőzde zászlóspálinkájának
avanzsált Újfehértói Fürtös Ágyas Meggypálinka megkapta a sikerdíjat is. A
társaság termékei közül jelenleg 11 termék használhatja a Kiváló Magyar
Élelmiszer címet és hét termék a Magyar Termék nagydíjat.
A Zsindelyes termékcsaládot 19 gyümölcsből készült pálinkafajta reprezentálja.
Nagy részük helyben termelt gyümölcsökből készül, almából, szilvából, őszibarackból,
újfehértói fürtös meggyből, szamócából, körtéből, birsből és más tájjellegű
gyümölcsökből. Az érpataki társaság vadgyümölcsökből is készít pálinkát. A
Vadóc névre hallgató új termékcsalád biopálinkaként kerül a piacra, miután
tavaly októberben sikeres akkreditáció után elnyerte a biominősítést. A Vadóc
kisüsti pálinkák vadon termő gyümölcsökből készülnek, például kökényből,
somból, berkenyéből vagy például csipkebogyóból.
A zászlóspálinka
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Dinnyére sör? Avagy mivel hűsítik magukat a magyarok a kánikulában?
Többen választják a légkondicionálót az otthoni hőség enyhítésére, mint a…
Tovább olvasom >Alkoholmentes újdonság a balatoni borvilágban
A Laposa Birtok új mérföldkőhöz érkezett: bemutatta első alkoholmentesített borát,…
Tovább olvasom >