Érdemes az osztrák turistáknak hazánkba látogatni

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 02. 13. 11:20

A Magyar Turizmus Zrt. ausztriai képviseletének sajtóútja nyomán, Ausztria közkedvelt utazási magazinjának (www.onrail.at) legfrissebb száma arra hívja fel az utazók figyelmét, hogy a Magyarországon való turistáskodás „még soha olyan kedvező nem volt, mint most”.

A budapesti szállodások és más szolgáltatók téli Budapest Winter Invitation kampánya, a tavaszi fesztivál forgataga, valamint a forró fürdők mellett van még egy nyomós ok, amiért az osztrákok a közeljövőben Magyarországra utazzanak, nevezetesen: az euró magyarországi vásárlóereje – állapítja meg a magazin cikkének szerzője.

Mint ismert, az elmúlt években a Bank Austria (www.bankaustria.at) és a Statistik Austria (www.statistik.at) elemzései szerint egész Európában Magyarország számított az egyik legkedvezőbb ár-érték arányú turisztikai célországnak, ahol a legtöbbet ért az osztrákok pénze. A Bank Austria számításai szerint az osztrákok kedvelt úti céljai közül a szolgáltatások kedvező árát számítva tavaly Magyarország Európában abszolút piacvezető volt: 100 Ausztriában megkeresett euró 138-at ért, ha nálunk költötték el. Tekintettel arra, hogy egybehangzó felmérések szerint az osztrákok számára nyaralási célpontjuk kiválasztásánál elsőrendű szempont a kedvező ár-érték arány, így az MT Zrt. mindent elkövet annak érdekében, hogy az aktuális „elfogulatlan és pártatlan” elemzések híre minden potenciális turistához eljusson Ausztriában. A következő „Urlaubseuro-számítását” április végén publikálja a Bank Austria, s – az MT Zrt. ausztriai irodájának becslése szerint – várhatóan hazánk idén is megőrzi a dobogó legmagasabb fokán elfoglalt helyét.

A KSH legfrissebb gyorsjelentése alapján az elmúlt esztendőben minden eddiginél több osztrák vendégéjszakát regisztráltak a hazai kereskedelmi szálláshelyek, amely meghaladta a 764 ezer vendégéjszakát. A rekord forgalomhoz nagymértékben hozzájárult a hazai szolgáltatások kedvező ár-érték aránya is. (turizmusonline.hu)

Kapcsolódó cikkeink