Engedélyezte a Nébih egy tejterméket előállító üzem újbóli működését
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) engedélyezte egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékeket előállító üzemnek a működését, miután a cég pótolta azokat a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságokat, amelyek miatt a hatóság még június végén az üzem tevékenységét felfüggesztette – közölte a Nébih az MTI-vel.
A közlemény szerint a hivatal szakemberei első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést az érintett Hajdú-Bihar megyei létesítményben, ahol megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan, ezért működését akkor azonnali hatállyal felfüggesztették.
A Nébih az üzem – harmadik időpontban tartott – utóellenőrzésénél állapította meg, hogy a korábbi ellenőrzésnél feltárt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták, ezért a hivatal engedélyezte az üzem működését. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Ír ínyencség lett a világ legjobb sótlan vaja
Nem minden vaj egyforma – ezt bizonyítja a világ egyik…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >További cikkeink
Agrárminisztérium: a nemzeti kormányra mindig számíthatnak a magyar gazdák
A kormány egyik legfontosabb szövetségesei a magyar gazdák, ezért a…
Tovább olvasom >Tehén- és kecskesajtokat hívtak vissza a kereskedelemből mikrobiológiai szennyeződés miatt
Franciaországból származó pasztőrözött tehén- és kecskesajtokat hívtak vissza a kereskedők…
Tovább olvasom >Rekord magasságba szökött a svájci Lidl sajtexportja tavaly
Tizenöt éves fennállásának legerősebb évét zárta a svájci Lidl sajtexport…
Tovább olvasom >