Engedélyezte a Nébih egy tejterméket előállító üzem újbóli működését
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) engedélyezte egy Hajdú-Bihar megyei, tejtermékeket előállító üzemnek a működését, miután a cég pótolta azokat a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő műszaki és élelmiszer-higiéniai hiányosságokat, amelyek miatt a hatóság még június végén az üzem tevékenységét felfüggesztette – közölte a Nébih az MTI-vel.
A közlemény szerint a hivatal szakemberei első alkalommal június végén tartottak helyszíni ellenőrzést az érintett Hajdú-Bihar megyei létesítményben, ahol megállapították, hogy a súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt az üzem élelmiszer előállítására alkalmatlan, ezért működését akkor azonnali hatállyal felfüggesztették.
A Nébih az üzem – harmadik időpontban tartott – utóellenőrzésénél állapította meg, hogy a korábbi ellenőrzésnél feltárt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságokat maradéktalanul kijavították, pótolták, ezért a hivatal engedélyezte az üzem működését. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Növényvédő szerek alkalmazhatósága a különböző kukorica kultúrákban
A növényvédő szerek kiválasztásakor kiemelt jelentőséggel bír, hogy az adott…
Tovább olvasom >Fokozott ellenőrzések a hazai állatállomány védelmében
Kiemelten fontos a védekezés a fertőző állatbetegségek ellen, hiszen így…
Tovább olvasom >Veszteségbe fordult a friss tej értékesítése – rávilágított a GVH grafikonja
A magyar kiskereskedelem egy újabb, eddig kevésbé reflektorfényben lévő problémája…
Tovább olvasom >További cikkeink
45 millió fontos beruházást indít a Müller brit tejüzemében
A német Theo Müller csoporthoz tartozó Müller 45 millió fontot…
Tovább olvasom >NewPrinces Group veszi meg a Carrefour olaszországi üzletei
Megállapodást kötött a Carrefour a NewPrinces Group-pal olaszországi tevékenységeinek értékesítéséről.…
Tovább olvasom >Tovább nőtt a fair trade Németországban
A németországi fair trade forgalom 2024-ben 11%-kal, 2,6 milliárd euróra…
Tovább olvasom >