Energiatakarékossági és dekarbonizációs programot indít a Danone

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 23. 09:37

Az új „Re-Fuel Danone” program célja a Danone telephelyeinek energia-lábnyomát átalakítani, a vállalat működését agilisabbá, energia- és költséghatékonyabbá, valamint rugalmasabbá és fenntarthatóbbá tenni.

A nagyratörő program digitális innováció és mérnöki munka révén történő megvalósítása mellett a Danone a helyi megújuló energiaszolgáltatókkal kialakított együttműködéseit is bővíteni fogja energetikai ellenállóképességének növelése és a közösségi értékteremtés érdekében.

A program eredményeként a Danone 2030-ra növeli a megújuló energia felhasználását, legalább 42%-kal csökkenti a közvetlen energiafelhasználás következ
tében jelentkező
(Scope 1) és a felhasznált köztes energia előállítása által okozott (Scope 2) kibocsátását, továbbá 2030-ra a villamosenergiát 100%-ban, valamint az összes felhasznált energia felét megújuló forrásból biztosítja.

A változás érdekében hozott intézkedések, így a Danone wexfordi (Írország) telephelyén már működő valós idejű menedzsmenteszköz-tár bővítése révén 2025-ig 30%-kal javulhat a cég energiahatékonysága.

Mindez a Danone fenntarthatóság terén elért eddigi fejlődésére alapul, aminek eredményeképpen a Danone telephelyein 68,5%-ban megújuló energiát használ és hat gyára kapott karbonsemlegességről szóló független tanúsítványt.

Grocery Gazette

Kapcsolódó cikkeink