Energiasziget a Balaton Soundon

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 07. 06. 11:30

A Balaton Soundon folytatja útját a Magyar Villamos Művek Zrt. “Energiaszigete”. A Volt fesztiválon bemutatott különleges interaktív kiállítás Sopronban már hatalmas sikert aratott; több ezer látogató volt kíváncsi a teljes egészében megújuló energiával működtetett standra. A legnagyobb érdeklődést a mobiltelefont töltő biciklik és a folyamatos teltházzal működő paksi atomerőmű mini tárlata váltotta ki a fesztiválozók körében.

Magyarország legnagyobb nemzeti energetikai vállalatcsoportja – Energia 2.0 elnevezésű kampányának keretén belül – az Európai Unió energetikai célkitűzéseit kívánja népszerűsíteni a fiatalok körében. Az MVM “Energiasziget” névre elkeresztelt, közel 100 m2-es, teljes mértékben megújuló energiaforrásokról működtetett szabadtéri kiállítását leginkább a buli fergetegében megfáradt fiatalok látogatták, akik előszeretettel pihentek le a függőágyakban, miközben kedvenc üdítőitaluk a mellettük lévő napenergiával üzemelő sörhűtőben hűlt. Az “Energiasziget” megközelítőleg 100 kW energiát generált majd használt fel a fesztivál 4 napja alatt.

A megújuló energiaforrások mellett a környezetkímélő Paksi Atomerőmű interaktív kiállítása is sláger volt a fesztiválozók körében, ahol egy valósághű vezérlőpult segítségével maguk is megtapasztalhatták többek között, hogyan nő az áram ára és az energiarendszer széndioxid-kibocsátása, ha virtuálisan csökkentik a szimulált atomerőmű teljesítményét – írja a tozsdeforum.hu.


Kapcsolódó cikkeink