AI-alapú salátabárt helyezett üzembe az amerikai Schnuck Markets üzleteiben

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 04. 12. 09:27

A Schnuck Markets Inc. „intelligens salátabár” kínálta élménnyel várja vásárlóit egyes üzleteiben.

A Schnuck Markets a Picadeli mesterséges intelligencia (AI) alapú salátabár megoldását alkalmazza 22 szupermarketében Missouri és Illinois államban, valamint az Eatwell Market lánc helyszínein. A Schnucks 2023 márciusában jelentette be a bevezetést.

A Picadeli megoldása a saját fejlesztésű szoftver és hardver révén lehetővé teszi az ellátási lánc teljes nyomon követését. Emellett a QR-kód beolvasásával a Schnucks gondoskodhat arról, hogy a salátabár tárlói ne álljanak a megengedettnél tovább üresen, ugyanis a berendezés jelzést ad az utántöltés és az újrarendelés szükségességéről.

A mesterséges intelligencia alapú salátabár az egyes Schnucks üzletekre egyedileg testre szabott, és gépi tanulás útján képes meghatározni, hogy az egyes üzletekben mely hozzávalók fogynak a leginkább. A megoldás az élelmiszerbiztonságot számos funkcióval támogatja: így elemei higiénikus anyagokból készültek, technológiával működtetett tetővel zárható, valamint automata kézfertőtlenítő és tálka-adagoló is megtalálható benne. A saláta kiszedésére használt eszközök úgy kerültek rögzítésre, hogy azok nyele soha ne érintkezzen az élelmiszerrel, és a termékek ne keveredjenek.

Chain Store Age

Kapcsolódó cikkeink