Két kezdeményezést indít a Nestlé kakaóellátási lánca szén-dioxid-mentesítésére

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2024. 03. 27. 09:43

A globális élelmiszeripari vállalat közölte, hogy új projektjei célja, hogy 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot vonjon ki kakaóellátási láncából.

A Nestlé közölte, hogy két projektet indít, amelyek célja a kakaóellátási láncok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. A csütörtökön bejelentett kezdeményezés a vállalat azon kötelezettségvállalására épül, melynek értelmében kibocsátását 2050-re nettó zéróra mérsékli.

A globális élelmiszergyártó vállalat a két projektet beszállítókkal, a Cargill-lel és az Export Trading Group Beyond Beans nevű szervezetével közösen dolgozza ki öt év alatt. A projektek az éghajlatváltozás kakaóiparra gyakorolt hatását az agrárerdészet előmozdításával, a regeneratív mezőgazdaságra való áttérés felgyorsításával és a kakaótermelő közösségek körüli leromlott állapotú földterületek újraerdősítésének támogatásával kívánják kezelni.

A Nestlé szerint a kezdeményezések együttesen a becslések szerint 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot fognak kivonni az ellátási láncból. A vállalat azt is elmondta, hogy minden egyes projekthez „megbízható” szén-dioxid monitoring és elszámolási keretrendszert állít fel, amely nyomon követi az életciklus során elért eredményeket.

Food Dive

Kapcsolódó cikkeink