Két kezdeményezést indít a Nestlé kakaóellátási lánca szén-dioxid-mentesítésére
A globális élelmiszeripari vállalat közölte, hogy új projektjei célja, hogy 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot vonjon ki kakaóellátási láncából.
A Nestlé közölte, hogy két projektet indít, amelyek célja a kakaóellátási láncok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. A csütörtökön bejelentett kezdeményezés a vállalat azon kötelezettségvállalására épül, melynek értelmében kibocsátását 2050-re nettó zéróra mérsékli.
A globális élelmiszergyártó vállalat a két projektet beszállítókkal, a Cargill-lel és az Export Trading Group Beyond Beans nevű szervezetével közösen dolgozza ki öt év alatt. A projektek az éghajlatváltozás kakaóiparra gyakorolt hatását az agrárerdészet előmozdításával, a regeneratív mezőgazdaságra való áttérés felgyorsításával és a kakaótermelő közösségek körüli leromlott állapotú földterületek újraerdősítésének támogatásával kívánják kezelni.
A Nestlé szerint a kezdeményezések együttesen a becslések szerint 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot fognak kivonni az ellátási láncból. A vállalat azt is elmondta, hogy minden egyes projekthez „megbízható” szén-dioxid monitoring és elszámolási keretrendszert állít fel, amely nyomon követi az életciklus során elért eredményeket.
Food Dive
Kapcsolódó cikkeink
Új megoldással csökkenti a tejtermék-alapanyagok zsírtartalmát a Nestlé
A Nestlé élelmiszeripari óriáscég új megoldást fejlesztett ki arra, hogy…
Tovább olvasom >A Mars az élelmiszerek okozta vércukorszint-változást előrejelző AI alkalmazást vezet be
A fogyasztók bizonyos élelmiszerekre adott vércukor-válaszaira vonatkozó adatok gyűjtése költséges,…
Tovább olvasom >Bővíti speciális fehérjetermékeket előállító gyárát a Nestlé Németországban
A Rosbach vor der Höhe-i telephelyen a Nestlé Vitaflo üzletága…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >