Két kezdeményezést indít a Nestlé kakaóellátási lánca szén-dioxid-mentesítésére
A globális élelmiszeripari vállalat közölte, hogy új projektjei célja, hogy 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot vonjon ki kakaóellátási láncából.
A Nestlé közölte, hogy két projektet indít, amelyek célja a kakaóellátási láncok szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése. A csütörtökön bejelentett kezdeményezés a vállalat azon kötelezettségvállalására épül, melynek értelmében kibocsátását 2050-re nettó zéróra mérsékli.
A globális élelmiszergyártó vállalat a két projektet beszállítókkal, a Cargill-lel és az Export Trading Group Beyond Beans nevű szervezetével közösen dolgozza ki öt év alatt. A projektek az éghajlatváltozás kakaóiparra gyakorolt hatását az agrárerdészet előmozdításával, a regeneratív mezőgazdaságra való áttérés felgyorsításával és a kakaótermelő közösségek körüli leromlott állapotú földterületek újraerdősítésének támogatásával kívánják kezelni.
A Nestlé szerint a kezdeményezések együttesen a becslések szerint 20 év alatt több mint 500 000 tonna szén-dioxidot fognak kivonni az ellátási láncból. A vállalat azt is elmondta, hogy minden egyes projekthez „megbízható” szén-dioxid monitoring és elszámolási keretrendszert állít fel, amely nyomon követi az életciklus során elért eredményeket.
Food Dive
Kapcsolódó cikkeink
Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >