Megállapodott a Lavazza a francia Maxicoffee megvásárlásáról

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 11. 29. 09:35

Az olasz Lavazza kötelező érvényű ajánlatot tett a francia MaxiCoffee megvásárlására, így igyekezvén megszilárdítani pozícióját Franciaországban és az e-kereskedelemben.

“Stratégiánk értelmében támogatjuk a MaxiCoffee további fejlődését, amely mint több márkát értékesítő független e-kereskedelmi platform működik majd tovább” – mondta Antonio Baravalle, a Lavazza vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

Az alapító Christophe Brancato, a 21 Invest olasz magántőkevállalat és más befektetők közös tulajdonában álló, mintegy 1500 főt foglalkoztató MaxiCoffee egy online platformon és mintegy 60 kiskereskedelmi üzleten keresztül működik 2007 óta.

Christophe Brancato kisebbségi részesedéssel fog a MaxiCoffee tőkéjébe újbóli befektetést eszközölni – áll a további pénzügyi részleteket nem közlő közleményben.

Az év elején a nyersanyagárak emelkedése miatt a Lavazza kihívásokkal teli 2022-re számított, miután 2021-ben jelentős nyereségnövekedésről számolt be.

A bevételek tavaly 11%-kal emelkedve elérték a 2,3 milliárd eurót, ami annak is köszönhető, hogy a járvány okán bevezetett lezárások miatti lassulást követően az “out-of-home” csatorna is újra lendületbe jött.

ESM

Kapcsolódó cikkeink