Aktív csomagolással az élelmiszerhulladék ellen
A Fraunhofer Institute komoly előrelépést tett nemzetközi projektje kapcsán, amelynek célja olyan csomagolási megoldás kifejlesztése, amely hatékonyan veszi fel a harcot az élelmiszerhulladék képződésével.

Csomagolással a kevesebb hulladékért
Az élelmiszer-kiskereskedők zöldség- és gyümölcskínálatuknak majd’ a felét kidobják. A hároméves FreshInPac project 2019-ben kezdődött. Keretében olyan csomagolást fejlesztenek ki, amely meghosszabbítja a friss áruk élettartamát azáltal, hogy megakadályozza az etilén nevű hormon által kiváltott érést és a mikrobiális romlást.
Kapcsolódó cikkeink
Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Tojáspiac 2025: drágulás, visszaeső termelés és új exportlehetőségek
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Mesterséges hús: forradalmi újítás vagy bizonytalan jövő?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A Mars felkerült a TIME magazin 2025-ös világ legjobb vállalatai listájára
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >