Aktív csomagolással az élelmiszerhulladék ellen
A Fraunhofer Institute komoly előrelépést tett nemzetközi projektje kapcsán, amelynek célja olyan csomagolási megoldás kifejlesztése, amely hatékonyan veszi fel a harcot az élelmiszerhulladék képződésével.

Csomagolással a kevesebb hulladékért
Az élelmiszer-kiskereskedők zöldség- és gyümölcskínálatuknak majd’ a felét kidobják. A hároméves FreshInPac project 2019-ben kezdődött. Keretében olyan csomagolást fejlesztenek ki, amely meghosszabbítja a friss áruk élettartamát azáltal, hogy megakadályozza az etilén nevű hormon által kiváltott érést és a mikrobiális romlást.
Kapcsolódó cikkeink
Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja új, a…
Tovább olvasom >A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nagy áremelési hullám várható a kereskedelemben
2025 első felében általánosan csökkenő áremelési szándékokat tapasztalt a GKI…
Tovább olvasom >A gyerekek jövője most a tét – 198 Tesco-üzletben lehet szavazni
Országszerte 198 Tesco üzletben szavazhatnak a vásárlók elsősorban gyerekeket és…
Tovább olvasom >Az infláció az eurózónában 2 százalékra, az EU-ban 2,3 százalékra gyorsult éves szinten
Gyorsult az infláció növekedése az euróövezetben és az Európai Unióban…
Tovább olvasom >