Aktív csomagolással az élelmiszerhulladék ellen
A Fraunhofer Institute komoly előrelépést tett nemzetközi projektje kapcsán, amelynek célja olyan csomagolási megoldás kifejlesztése, amely hatékonyan veszi fel a harcot az élelmiszerhulladék képződésével.

Csomagolással a kevesebb hulladékért
Az élelmiszer-kiskereskedők zöldség- és gyümölcskínálatuknak majd’ a felét kidobják. A hároméves FreshInPac project 2019-ben kezdődött. Keretében olyan csomagolást fejlesztenek ki, amely meghosszabbítja a friss áruk élettartamát azáltal, hogy megakadályozza az etilén nevű hormon által kiváltott érést és a mikrobiális romlást.
Kapcsolódó cikkeink
Harmadával csökkent az élelmiszerpazarlásunk az elmúlt 8 évben
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Kék bolygó: az élelmiszerhulladékot már rövid távon is hasznosítani kellene biogázként vagy takarmány alapanyagként
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Tudatosabb konyhával a pazarlás ellen – menütervező kiadvánnyal segíti a Nébih a háztartásokat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Vitaminpajzs a hideg ellen – BioTechUSA szerves vitamincsalád az őszi-téli hónapokra
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Mi vár a magyar inflációra?
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Digitális polcok harca
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >