Aktív csomagolással az élelmiszerhulladék ellen
A Fraunhofer Institute komoly előrelépést tett nemzetközi projektje kapcsán, amelynek célja olyan csomagolási megoldás kifejlesztése, amely hatékonyan veszi fel a harcot az élelmiszerhulladék képződésével.
Az élelmiszer-kiskereskedők zöldség- és gyümölcskínálatuknak majd’ a felét kidobják. A hároméves FreshInPac project 2019-ben kezdődött. Keretében olyan csomagolást fejlesztenek ki, amely meghosszabbítja a friss áruk élettartamát azáltal, hogy megakadályozza az etilén nevű hormon által kiváltott érést és a mikrobiális romlást.
Kapcsolódó cikkeink
Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >Még jó! – élelmiszermentő kampányt indított az Auchan és a Nébih
Szemléletformáló kampányt indított az Auchan Magyarország a Nébih Maradék nélkül…
Tovább olvasom >Mesterséges intelligenciával csökkenti az élelmiszerpazarlást a Carrefour Belgiumban
A Carrefournak nap mint nap 40.000 lejáratközeli árucikket kell leértékelnie…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >