A mogyoróbeszerzésbe invesztál a Ferrero az USA-ban
A Ferrero Csoport mogyoróra specializálódott részlege, a Ferrero Hazelnut Company 340 ezer dollárt fektetett be az amerikai mogyorótermesztés támogatására – jelentette be a vállalat november 14-én.
Az összeg két egyetem között oszlik meg: az Oregon State University (OSU) 180 ezer, míg a Rutgers University 160 ezer dolláros támogatásban részesül.
A támogatások célja az egyetemek együttműködésének erősítése a helyi mogyorótermelőkkel, valamint a fenntarthatósági törekvések előmozdítása az ágazatban. Az OSU-n folyó projektek a mogyoróültetvényeket érintő invazív fajok, betegségek és gyomnövények kezelésére koncentrálnak, míg a Rutgers University a keleti mogyoróvész ellenálló fáinak nemesítését végzi.
Fenntartható mogyoróellátási lánc
Az USA mogyorótermelésének 99%-át a Willamette-völgy adja. A Ferrero már évek óta együttműködik az OSU-val, és eddig több mint 760 ezer dollárral támogatta az egyetem mezőgazdasági programjait. A Rutgers Egyetem kutatása az amerikai keleti államok mogyorótermelésének fejlesztését célozza.
Tommaso de Gregorio, a Ferrero mezőgazdasági részlegének vezetője hangsúlyozta, hogy a vállalat küldetése a mogyoró-ellátási lánc teljes körű irányítása.
A Ferrero világszerte 37 gyártóüzemet működtet, az USA-ban pedig többek között Illinois, Arizona és New Jersey államokban találhatók gyártóközpontjai. A vállalat az észak-amerikai mogyoróellátás fejlesztése mellett Olaszországból, Törökországból és más országokból is importál mogyorót, amelyek 90%-ának eredetét már nyomon követi.
Food Dive
Kapcsolódó cikkeink
150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >Kötelezi beszállítóit Carrefour a Nutri-Score értékek közzétételére
Franciaországban előírta a Carrefour, hogy minden márkás termék beszállítója köteles…
Tovább olvasom >További cikkeink
Van új a zuhany alatt, és azon túl is!
A tusfürdők piaca folyamatosan növekszik, ahogy a vásárlói elvárások egyre…
Tovább olvasom >Az idei aszály a konzervipar teljesítményére is negatív hatással volt
Közepes csemegekukorica-termést és gyenge zöldborsótermést vásárolhatott fel idén a hazai…
Tovább olvasom >ENVIRONTEC fenntarthatóság és innováció
Sikeresen zárult az ENVIRONTEC powered by ÖKOINDUSTRIA szakkiállítás, amely három…
Tovább olvasom >