Emléktábla-koszorúzás
Minden évben Gundel János születésnapjához kötődően, márciusban tart koszorúzási ünnepséget az MVI, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Gundel család a híres vendéglős dinasztia alapítójának 2017 júniusában felavatott Akadémia utcai emléktáblájánál.
A szűk körű megemlékezésen Kovács László elnök köszöntötte a megjelenteket – a családot, kollégákat, diákokat és a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, az egész szakma számára fontos a korszerű magyar vendéglátóipar és idegenforgalom egyik megteremtőjeként ismert nagy előd emlékének méltó megünneplése, és az általa létrehozott hagyományok ápolása. Az elnök megemlékezésében méltatta Gundel János szerepét a szakképzés és az új vendéglátós generációk professzionális szemléletének kialakításában. Nem mulasztotta el megemlíteni a közelmúltban elhunyt Jakabffy László érdemeit az emléktábla ötletének megvalósításában és a megemlékezések rendszeressé tételében.
A család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a családalapító szerepét a magyar gasztronómiában, kidomborítva a legismertebb magyar vendéglős korát megelőző marketing szemléletét.
Kovács László és Gundel János mellett az emléktáblán Dala Nagy Katalin, a BVHSZC főigazgató-helyettese helyezett el koszorút. //
Kapcsolódó cikkeink
Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az utazás jövője: mesterséges intelligencia válthatja le az utazási irodákat
A turizmus világszerte robbanásszerűen növekszik, különösen Ázsiában, ahol a bővülő…
Tovább olvasom >Filmvetítéssel és késő esti nyitvatartással is várják a fővárosi fürdők nyáron a közönséget
Az iskolai nyári szünet kezdetével változatos programokkal várják a vendégeket…
Tovább olvasom >Cukrász Szakmai Nap 2025
A Magyar Cukrász Ipartestület május 5-én tartotta meg hagyományos tavaszi…
Tovább olvasom >