Emléktábla-koszorúzás
Minden évben Gundel János születésnapjához kötődően, márciusban tart koszorúzási ünnepséget az MVI, a Budapesti Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, valamint a Gundel család a híres vendéglős dinasztia alapítójának 2017 júniusában felavatott Akadémia utcai emléktáblájánál.
A szűk körű megemlékezésen Kovács László elnök köszöntötte a megjelenteket – a családot, kollégákat, diákokat és a sajtó megjelent képviselőit. Beszédében kiemelte, az egész szakma számára fontos a korszerű magyar vendéglátóipar és idegenforgalom egyik megteremtőjeként ismert nagy előd emlékének méltó megünneplése, és az általa létrehozott hagyományok ápolása. Az elnök megemlékezésében méltatta Gundel János szerepét a szakképzés és az új vendéglátós generációk professzionális szemléletének kialakításában. Nem mulasztotta el megemlíteni a közelmúltban elhunyt Jakabffy László érdemeit az emléktábla ötletének megvalósításában és a megemlékezések rendszeressé tételében.
A család részéről dr. Gundel János, a BGE professzora méltatta rövid visszatekintésben a családalapító szerepét a magyar gasztronómiában, kidomborítva a legismertebb magyar vendéglős korát megelőző marketing szemléletét.
Kovács László és Gundel János mellett az emléktáblán Dala Nagy Katalin, a BVHSZC főigazgató-helyettese helyezett el koszorút. //
Kapcsolódó cikkeink
A Magyar Vendéglátók Ipartastülete üdvözli az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos döntését
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) üdvözli az NGM felszolgálási díjjal…
Tovább olvasom >Javuló tendenciák
Az MVI évente közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról. A kiadvány…
Tovább olvasom >Ez volt az idei Gundel-díj átadás – A nap képe
Október 27-én a Gundel Étteremben immáron 9. alkalommal adták át…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >