Elválnak a Walmart és a Deliv útjai

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 03. 17. 13:25

A Walmart Inc és Deliv befejezi aznapi kiszállításra alapított együttműködését, ami hátrányos lehet a világ legnagyobb retail vállalata által az online rendelések kiszállítása terén az Amazonnal vívott harcában. A Deliv a Walmart egyik legelső partnere volt – egészen 2019 január végéig, amikor is a San Joséban és Miamiban folytatott tesztüzemnek közös megegyezéssel vetettek véget.

Az együttműködést ismerők szerint az egyik probléma az volt, hogy a Walmart nyitvatartás alatt elsőbbséget biztosít az üzletben vásárlóknak a házhozszállítást végző sofőrökkel szemben, így a Deliv sofőrjeinek gyakran akár 40 percig is várakozniuk kellett a rendelések kiszállításra átvételekor. Másik gondként jelentkezett, hogy számos piacon alacsony volt a rendelésméret, ellenben nagyok a kiszállítási távolságok, ami mindkét cégnél veszteségként jelentkezett.

Most a Walmart a rendelések feldolgozását igyekszik gyorsítani és – források szerint – most zárt le egy 2017 óta tartó in-home élelmiszer-kiszállítási kísérleti projektet a Delivvel és az August Home-mal.

Kapcsolódó cikkeink