Elutasította az Unilever a Heinz-et

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 17. 11:06

Nemet mondott az angol-holland Unilever az amerikai élelmiszeripari óriás Kraft Heinz Co. 143 milliárd dolláros fúziós ajánlatára, mivel a összeget túl alacsonynak tartotta – írja az mfor.hu.

Unilever

Az Unilever képviselői pénteken arról számoltak be, hogy elutasították a részvényenkénti 50 dolláros ajánlatot, mely alulértékelte a céget. Az Unilever képviselői úgy fogalmaztak, hogy nem látják értelmét a tárgyalások további folytatásának, hiszen a jelenlegi ajánlat sem pénzügyileg, sem stratégiai szempontból nem áll az Unilever-részvényesek érdekében.

A Unilever az amerikai Procter & Gamble után a világ második legnagyobb márkás fogyasztásicikk-gyártója. Magyarországon az Unilever Magyarország Kft. révén van jelen és több mint 1700 embert foglalkoztat. A vezető élelmiszermárkái közé tartozik többek között a Flora, a Lipton és a Knorr, illetve az angol-holland cég gyártja többek között a Dove, Axe és Domestos termékeket. A Kraft Heinz Co. élelmiszeripari óriás 2015 júliusában jött létre a Kraft Foods és a Heinz egyesülésével. (mfor.hu, MTI)

Kapcsolódó cikkeink