Elstartolt a Villányi REDy új évjárata
Öt éve már, amikor a Villányi Borvidék termelői a piaci trendekhez igazodva elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.
A REDy, a Villányi borvidék „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa, egy kiváló választás a mindennapokra.
A „Villány vidám arcát” felvillantó REDy egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak.
Az új évjárattal legelőször április 23-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők, ahol nagy sikert aratott. A kóstolófesztivál 3 év kihagyást követően került újra megrendezésre. Az idei évben hagyományteremtő szándékkal a Villányi Borvidék vette át a főszervező szerepét, hiszen a fajtára is különös gondot fordítanak a villányi termelők. Természetesen továbbra is a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazin együttműködő partnerként részt vett a szervezésben, így a kooperációnak köszönhetően egy jó hangulatú, színvonalas közönségrendezvényt tudhat maga mögött a szervező csapat. A rendezvény keretében Ipacs-Szabó István a Villányi Borvidék alelnöke a REDy koncepciójáról mesélt, míg a REDy készítő borászatok személyesen mutatták be a portugieser alapú házasításaikat.
Debütáló REDy pincészetek:
Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Vinatus Pince;
Kapcsolódó cikkeink
Liptai Zsolt lett az év bortermelője
A Magyar Bor Akadémia (MBA) Év Bortermelője Magyarországon 2024 elismerését…
Tovább olvasom >8 millió palack szeszesital és 225 visszaváltó automata várja a vásárlókat
8 millió palack, illetve doboz alkoholos itallal készült a Tesco…
Tovább olvasom >A megújult ProWein mindenkit lázba hoz
„Fedezd fel a holnap ízeit” mottóval, friss és modern megjelenéssel,…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Lidl kiadta 3. fenntarthatósági jelentését
Megjelent a Lidl Magyarország 2022/2023-as üzleti évekre vonatkozó fenntarthatósági jelentése.…
Tovább olvasom >Tíz millió forintnyi tetőcserepet ajánlott fel a törökbálinti Tábitha Hospice Ház építéséhez a Wienerberger
Tizenharmadik alkalommal indult el a „Jónak lenni jó!” adománygyűjtő aktivitás,…
Tovább olvasom >Zárás után extra vásárlási lehetőséggel várja törzsvásárlóit az Auchan
December 14-én záróra után különleges vásárlási lehetőséget biztosít Bizalomkártyás törzsvásárlóinak…
Tovább olvasom >