Elstartolt a Villányi REDy új évjárata
Öt éve már, amikor a Villányi Borvidék termelői a piaci trendekhez igazodva elhatározták, hogy egy olyan bort kívánnak megalkotni, amely a borvidék könnyed, mosolygós arcát mutatja meg a borkedvelő közönségnek.

„Y” generációs közösségi bisztróbor
A REDy, a Villányi borvidék „Y” generációs közösségi bisztróbora, amely nem csak könnyed és vidám, de gyümölcsös, fiatalos, bulis, kedves, pimasz, vagány és izgalmas egyben. Nem akar több lenni, mint ami, de kevesebb sem. Pont olyan, mint a készítői, a fiatal és örökifjú villányi borászok. Míg a másik borvidéki márka, a Villányi Franc a borban komolyabb elmélyülést kereső fogyasztókat célozza, ez a bor a laza beszélgetések, bulik társa, egy kiváló választás a mindennapokra.
A „Villány vidám arcát” felvillantó REDy egy portugieser alapú házasítás, amelyben megjelenhetnek még a blauburger, zweigelt, kékfrankos, kadarka és más Villányban honos fajták. Az alkotók elképzelése szerint illatában elsődlegesek a piros- és feketebogyós gyümölcsök, amelyet enyhe hordóhasználatra utaló fűszeres aromák egészíthetnek ki. Kortyban a lendületes, gyümölcsös, primer ízek dominálnak.
Az új évjárattal legelőször április 23-én a pécsi Magtár Látogatóközpontban, a Portugieser du Monde nemzetközi borversenyt kísérő kóstolófesztiválon találkozhattak az érdeklődők, ahol nagy sikert aratott. A kóstolófesztivál 3 év kihagyást követően került újra megrendezésre. Az idei évben hagyományteremtő szándékkal a Villányi Borvidék vette át a főszervező szerepét, hiszen a fajtára is különös gondot fordítanak a villányi termelők. Természetesen továbbra is a Pécsi Borozó Gasztronómiai és Bormagazin együttműködő partnerként részt vett a szervezésben, így a kooperációnak köszönhetően egy jó hangulatú, színvonalas közönségrendezvényt tudhat maga mögött a szervező csapat. A rendezvény keretében Ipacs-Szabó István a Villányi Borvidék alelnöke a REDy koncepciójáról mesélt, míg a REDy készítő borászatok személyesen mutatták be a portugieser alapú házasításaikat.
Debütáló REDy pincészetek:
Bock Pince, Csányi Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, Maczkó Róbert Pincészete, Mokos Pincészet, Ősi Gábor Pincészete, Vinatus Pince;
Kapcsolódó cikkeink
Jövőálló bor a Balaton-felvidékről
A klímaváltozás és a növényvédelmi szigorítások közepette egyre több szőlészet…
Tovább olvasom >Május 13-án startol a 44. Országos Borverseny – Dr. Nagy István agrárminiszter fővédnöksége mellett nyitják meg a rangos eseményt
A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) 2025. május 13-án rendezi meg…
Tovább olvasom >Portugieser csúcstalálkozó: Megvannak a jubileum győztesei
Április 23-án immár tizedik alkalommal szerveztek nemzetközi versenyt a portugieser…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Pick Szeged Zrt. nyeresége csökkent, árbevétele nőtt tavaly
A Pick Szeged Zrt. adózott eredménye 2024-ben 6,7 milliárd forint…
Tovább olvasom >Átadták a Nestlé napelemparkját Szerencsen
Szerencsen átadták a Nestlé közép-európai regionális kávé- és kakaóitalpor-gyártó és…
Tovább olvasom >8 ütős ötlet a tudatosabb, elfogadóbb és élhetőbb jövőért a Megoldások a holnapért kihívás döntőjében
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Megoldások a holnapért kihívás idei, ötödik évada. Kihirdették…
Tovább olvasom >