Első ízben nevezett ki női vezérigazgatót a Diageo

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 28. 09:12

A DiageoPLC házon belül oldotta meg az Ivan Menezes távozásával előálló helyzetet: Debra Crew személyében kinevezte első női vezérigazgatóját.

A Johnnie Walker, a Guinness sör és a Smirnoff vodka londoni székhelyű gyártója március 28-án közölte, hogy a jelenleg a Diageo operatív igazgatójaként működő Debra Crew július 1-jén lép Sir Ivan Menezes posztjára.

Debra Crew egyik feladata, hogy a jelenlegi gazdasági környezetben is biztosítsa, a fogyasztók továbbra is a Diageo drágább termékeit válasszák. Egyes adatok ugyanis arra utalnak, hogy a drágább szeszes italok és borok iránti kereslet növekedése lassulhat a vásárlók takarékosabbá válása közepette.

A Diageo legnagyobb piacán, Észak-Amerikában is kihívással néz szembe, ahol a vállalat nemrég a vártnál rosszabb első féléves forgalomnövekedésről számolt be.

Debra Crew 2019 áprilisában nem ügyvezető igazgatóként csatlakozott a Diageo-hoz, majd a következő évben átvette az észak-amerikai vállalat vezetését. 2022. októberében lett operatív igazgató.

Debra Crew korábban a Reynolds American, Inc. vezérigazgatója volt, és vezetői pozíciókat töltött be a PepsiCo, Inc.-nél, előtte pedig a Kraft Foodsnál, a Nestlé SA-nál és a Mars Inc-nél dolgozott.

The Wall Street Journal

Kapcsolódó cikkeink