Élre tör a Lidl?

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 06. 24. 11:18

A német diszkontlánc gyors alkalmazkodási készségének hála számos piacon meg tudta vetni a lábát.

Lidl.tabla

A Lidl 9875 egységet üzemeltet Európa-szerte – áll a theguardian oldalán. A Planet Retail becslése szerint a diszkont láncot és a Kauflandot birtokló Schwarz csoport legkésőbb 2018-ra megelőzi fő vetélytársait, a Carrefourt, a Tescót és az Aldit az öreg kontinensen. Ugyanezen prognózis szerint a konglomerátum éves forgalma ekkorra már a 80 milliárd eurót is meghaladja majd.

A vállalatbirodalom mögött álló Dieter Schwarz 2013-ban a világ 24. leggazdagabb embere volt, magánvagyonát 19,6 milliárd euróra becsülték. Schwarz legendásan titokzatos, mindössze 2 róla készült fénykép ismert, ráadásul az egyik fekete-fehér.

A hírportál értesülései szerint Schwarz egyszer azért nem vette át egy Baden-Würtenberg tartomány által meghirdetett vállalkozói díjat, hogy nehogy fotográfia készüljön róla. A milliárdos 1977-ben, apja halálakor vette át a Schwarz & Lidl diszkontüzlet irányítását, a nevet pedig megvásárolta a nem sokkal később visszavonuló társtulajdonostól, Ludwig Lidltől. (marketinginfo.hu, realista.hu)

Kapcsolódó cikkeink