Előléphet az élelmiszer-ipari alapanyaggyártás
A következő 4-5 év legfontosabb feladata az élelmiszer-ipari alapanyaggyártás fejlesztése lesz – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A magyar termékek védelme, forgalmazása és népszerűsítése kiemelt célja a tárcának. Közös érdek tehát, hogy a magyar termékeket jelző védjegy használatának aránya növekedjen.
Az elmúlt években jelentősen megnőtt a magyar vásárlók részéről a magyar termékek iránti igény. A vásárlók 75 százaléka magyar terméket keres, míg korábban ez a szám 50 százalék volt. Ebben szerephez jut, hogy szakmai viták után 2012-ben megalkották azt a rendeletet, amely egyértelmű lehatárolásokat tesz a magyar termékek vonatkozásában. A három kategóriát – magyar termék, hazai termék és hazai feldolgozású termék – megkülönböztető rendelet a védjegyezés alapja, egyértelműsége és orientáló hatása hosszú távon is segíti a vásárlókat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >