Előléphet az élelmiszer-ipari alapanyaggyártás
A következő 4-5 év legfontosabb feladata az élelmiszer-ipari alapanyaggyártás fejlesztése lesz – jelentette be Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter. A magyar termékek védelme, forgalmazása és népszerűsítése kiemelt célja a tárcának. Közös érdek tehát, hogy a magyar termékeket jelző védjegy használatának aránya növekedjen.
Az elmúlt években jelentősen megnőtt a magyar vásárlók részéről a magyar termékek iránti igény. A vásárlók 75 százaléka magyar terméket keres, míg korábban ez a szám 50 százalék volt. Ebben szerephez jut, hogy szakmai viták után 2012-ben megalkották azt a rendeletet, amely egyértelmű lehatárolásokat tesz a magyar termékek vonatkozásában. A három kategóriát – magyar termék, hazai termék és hazai feldolgozású termék – megkülönböztető rendelet a védjegyezés alapja, egyértelműsége és orientáló hatása hosszú távon is segíti a vásárlókat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amitől a terméket a kosárba helyezzük – kutatás
A PwC és a Publicis Groupe Hungary legújabb közös kutatása…
Tovább olvasom >Korhatár alá került az energiaital: amit minden boltosnak tudnia kell
Június 11-től életbe lépett az energiaitalok árusítására vonatkozó új szabályozás:…
Tovább olvasom >Háztartási és higiénés termékek ára is nyomon követhető az Árfigyelőben
Újabb 42 termékkategóriával bővült a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) által működtetett,…
Tovább olvasom >