Előkelő helyen a Vion a BBFAW-rangsorban
Második helyre került a Vion a Benchmark on Farm Animal Welfare (Tenyészállatok Jóllétének Üzleti Referenciaértéke, BBFAW) rangsorában, ami az állatok jólléte és az átláthatóság szempontjából listázza a vállalatokat. A holland húsfeldolgozó óriás a világ 150 legnagyobb élelmiszeripari cége közül került a második legjobb helyre.
„Három egymást követő éve emelkedünk egyre feljebb a BBFAW-listán.”, mondta Ronald Lotgering, a Vion vezérigazgatója. „Ez a hely nagyon fontos számunkra, hiszen egy nemzetközileg elismert referenciaértékről van szó. Ráadásul legtöbb vásárlónk multinacionális cég, akik ugyanúgy fontosnak tartják az állat-jóllétet, mint mi.”, tette hozzá Nancy Aschman, a Vion kommunikációs igazgatója a FoodIngredients First-nek.
„Naponta 100 millióan fogyasztanak valamilyen Vion-terméket. Ez hatalmas felelősség. Aktívan részt veszünk az élelmiszerbiztonságról, a húsfogyasztásról, az állat-jóllétről és a közegészségről szóló párbeszédekben, miközben arra törekszünk, hogy egyensúlyt hozzunk létre a sertés- és marhaállományban.”
Kapcsolódó cikkeink
Erősödött az élő sertés exportja
A KSH adatai szerint Magyarország élősertés-kivitele 22,7 százalékkal 22,5 ezer…
Tovább olvasom >A magyar húsipar kihívásai és teljesítménye 2023-ban
A 2023-as év a magyar élelmiszeripar számára jelentős kihívásokkal telt,…
Tovább olvasom >A vágóüsző termelői ára emelkedett legnagyobb mértékben
Az AKI vágási statisztikai adatai szerint 2024 január–augusztusában a szarvasmarha…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >