Előkelő helyen a Vion a BBFAW-rangsorban

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 04. 08. 11:00

Második helyre került a Vion a Benchmark on Farm Animal Welfare (Tenyészállatok Jóllétének Üzleti Referenciaértéke, BBFAW) rangsorában, ami az állatok jólléte és az átláthatóság szempontjából listázza a vállalatokat. A holland húsfeldolgozó óriás a világ 150 legnagyobb élelmiszeripari cége közül került a második legjobb helyre.

„Három egymást követő éve emelkedünk egyre feljebb a BBFAW-listán.”, mondta Ronald Lotgering, a Vion vezérigazgatója. „Ez a hely nagyon fontos számunkra, hiszen egy nemzetközileg elismert referenciaértékről van szó. Ráadásul legtöbb vásárlónk multinacionális cég, akik ugyanúgy fontosnak tartják az állat-jóllétet, mint mi.”, tette hozzá Nancy Aschman, a Vion kommunikációs igazgatója a FoodIngredients First-nek.

„Naponta 100 millióan fogyasztanak valamilyen Vion-terméket. Ez hatalmas felelősség. Aktívan részt veszünk az élelmiszerbiztonságról, a húsfogyasztásról, az állat-jóllétről és a közegészségről szóló párbeszédekben, miközben arra törekszünk, hogy egyensúlyt hozzunk létre a sertés- és marhaállományban.”

Kapcsolódó cikkeink