Elmaradt a várakozásoktól a Wal-Mart negyedéves eredménye

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 18. 11:04

Közzétette negyedéves beszámolóját a világ egyik legnagyobb kiskereskedelmi cége, az amerikai Wal-Mart, mely az az elemzői várakozásoknál összességében gyengébb eredményeket közölt – írja a portfolio.hu. Mindemellett a menedzsment rontott az idei éves eredmény előrejelzésén, aminek hatására a részvények közel 3 százalékot estek a nyitás előtti kereskedésben.

wal-mart

A Wal-Mart a július 31-ével záruló második pénzügyi negyedévére vonatkozóan tette közzé eredményeit, melyek összességében csalódást keltettek az elemzői várakozásokkal összevetve. A társaság nettó eredménye 3,48 milliárd dollárra csökkent az egy évvel korábbi 4,1 milliárd dollárról, ami az egy részvényre jutó eredmény szintjén 1,21 dollárról 1,08 dollárra történő csökkenést jelentett.

A Reuters elemzői konszenzusában 1,12 dolláros egy részvényre jutó eredmény szerepelt.

A teljes pénzügyi évre vonatkozóan, mely januárban zárul, a Wal-Mart csökkentette az egy részvényre jutó eredmény előrejelzését, mely így 4,4-4,7 dollár között lehet. Februárban még 4,7-5,05 dolláros egy részvényre jutó eredményt jelzett előre a menedzsment.

A folyó negyedévre a társaság 0,93-1,05 dolláros egy részvényre jutó eredményt vár, míg a Reuters által megkérdezett elemzők 1,08 dolláros eredményt jeleztek előre. (portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink