Elmaradnak a karácsonyi vásárok

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 11. 12. 11:22

Ahogyan böngészi az ember a hatályba lépés előtt másfél órával megjelent kormányrendeleteket az ország részleges zárásáról, úgy derülnek ki eddig nagy dobra nem vert részletek – írja a 24.hu.

Ilyen az, hogy a trafikoknak és a lottózóknak is be kell zárniuk este 7-kor, nemcsak az üzleteknek. A benzinkút és a gyógyszertár maradhat nyitva ez után is, korlátozás nélkül.

A rendezvények tiltásánál is felfedezhetünk újdonságot.

Eszerint karácsonyi vásárt sem lehet tartani – ezt kihangsúlyozza a kormányrendelet, amikor szól arról, hogy „mindennemű rendezvény megtartása tilos, ideértve a kulturális eseményeket, valamint a karácsonyi vásárokat.”

A korlátozásról szóló jogszabály értelmében rendezvény különösen

a rendszeresen vagy meghatározott alkalomból, illetve időpontban tartott, nyilvános, valamint nem nyilvános, válogatott lemezbemutatás vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatást főszolgáltatásként nyújtó esemény,
a kulturális esemény,
a sportesemény,
a magánrendezvény, valamint
a karácsonyi vásár.
A vallási közösségek szertartása – a házasságkötés, valamint a temetés kivételével – nem minősül rendezvénynek. A szertartás megtartásáról a vallási közösség dönt.

„Az online módon közvetített kulturális esemény vagy élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatás nem minősül rendezvénynek, ha a kulturális esemény vagy az élő előadás útján nyújtott zeneszolgáltatás helyszínén kizárólag a fellépők és a lebonyolításhoz elengedhetetlenül szükséges technikai személyzet tartózkodik.”

A sportrendezvényen nézőként tartózkodni tilos. (24.hu)

Kapcsolódó cikkeink