Elmarad idén a riói karnevál

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2021. 01. 22. 10:29

Elmarad idén a világhírű Rio de Janeiró-i karnevál az új koronavírus okozta világjárvány miatt – jelentette be  Eduardo Paes polgármester.

“Sosem titkoltam, milyen szenvedélyesen szeretem a karnevált, és tisztán látom, mekkora gazdasági hatása van városunkra. Mindazonáltal értelmetlennek tűnik beleélni magunkat, hogy a körülmények olyanok lesznek júliusban, hogy megtarthassuk a karnevált” – írta a Twitteren.
Eredetileg február 13-16. között rendezték volna a hagyományos télűző vigasságot, ám a világjárvány miatt az év közepére halasztották.
“A karnevál óriási előkészületekkel jár a közintézmények és a szambához kötődő cégek és iskolák részéről. Pillanatnyilag ez lehetetlen” – írta Paes.
A polgármester azonban hozzátette, hogy ha a tömeges védőoltások működnek, “2022-ben ünnepelni fogjuk az életet és kultúránkat azzal az intenzitással, ahogy megérdemeljük”.
A Rio de Janeiró-i karnevált tekintik a világ legnagyobb szabadtéri partijának, amely minden évben brazil és külföldi turisták millióit csalja a városba. Fő attrakciója a szambaiskolák hagyományos parádéja a Sambodromban. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink