„Ellenségessé” vált a Kraft

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 10. 00:00

A Reutersnek nyilatkozó források úgy tudják, hogy a Kraft mintegy 10,2 milliárd font értékben hivatalosan is ellenséges felvásárlási ajánlatot tesz, miután a Cadbury elutasította korábbi akvizíciós lépéseit.

A brit vállalat két hónappal ezelőtt elutasította az édességipari óriás közeledését, ennek ellenére a Kraft várhatóan nem változtat jelentősen az ajánlatán, de azt most közvetlenül a befektetőknek küldi meg.
A Kraftnak a folyamat elindulását követően 28 napja van arra, hogy elküldje ajánlatát a részvényeseknek, akik ezután 60 napos döntési időt kapnak. A Cadbury igazgatótanácsa várhatóan mai ülésén tárgyalja a Kraft ajánlatát.
A Kraft nem kommentálta a hírt, míg a Cadbury megerősítette korábbi álláspontját, miszerint nincs szükségük a Kraftra. Utóbbi szűkre szabta ajánlatát, azzal számolva, hogy nem jelentkezik más vevőjelölt. Az a tény, hogy most sem emeli az árat, azt jelzi, hogy fenntartja álláspontját, bár az egyik informátor úgy fogalmazott, a mostani ajánlat csak a kiindulópont – írja a Reuters nyomán a Világgazdaság Online.
Kapcsolódó cikkeink