Ellenőrök a Tescoban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 07. 21. 00:00

Az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség Közép-magyarországi szervezete munkaügyi ellenőrzést kezdett a Tesco-Globál Áruházak Zrt. budaörsi telephelyén – tájékoztatta Gedeon András, az OMMF szóvivője az MTI-t.

Gedeon András ismertette: az OMMF Közép-magyarországi Munkaügyi Felügyelősége egy szakszervezeti és egy egyéni bejelentés alapján kezdte meg a vizsgálódást, amely egy-két hétig tarthat. A bejelentésben a munka- és pihenőidő, valamint a szabadságok kiadása kapcsán fogalmaztak meg kifogásokat.
Az ellenőrzések során kitérnek a nyilvántartások vezetésére is, így összekapcsolódhat a sajtóban megjelent találgatásokkal, amelyek szerint a Tesco nem fizette ki a munkaidő-beosztástól eltérő munkavégzésért járó béreket – fogalmazott Gedeon András.
Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-nek azt mondta, csalás miatt ismeretlen tettes ellen folytatnak eljárást, az áruház központjában a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében nyomozati cselekményeket hajtanak végre – közli az MTI.  
Kapcsolódó cikkeink