Elkészült az almacukor

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 10. 04. 11:20

Közel egy évtizedes kutatómunka után sikerült elkészíteni az almából kivont édesítőt, az almacukrot, amely természetes alapanyagból készült, alacsony a glikémiás indexe, nem utolsó sorban pedig kellemes ízélményt nyújt – írja a tozsdeforum.hu.

„Sok évvel ezelőtt Franciaországban meséltek nekem a szőlőből természetes úton kivont édesítőről, ami azért keltette fel az érdeklődésem, mert magas az L fruktóz tartalma. Később kiderült, hogy az almáé még magasabb, ezért elkezdtük kutatni: miként tudnánk természetes almacukrot készíteni” – monda Antalicz Miklós, az almacukrot gyártó Dia-Wellness Kft. tulajdonosa.

„Közel egy évtizedre volt szükség ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes eljárást, a legsokoldalúbb felhasználáshoz szükséges állagot, valamint a legkiválóbb ízélményt. Tudomásunk szerint ez a világon senkinek sem sikerült, ezért roppant büszkék vagyunk az almacukorra” – tette hozzá.

Az almacukor szirup édessége körülbelül a mézhez hasonló, és mindenféle élelmiszer édesítésére alkalmas.

„Kiválóan alkalmas a kávé ízesítéséhez, sütemény sütéshez, ételek, saláták, stb. édesítésére, turmix készítéshez – lényegében bármilyen receptúrába beleilleszthető. Sütéshez-főzéshez 99 százalékban ugyanúgy használható, mint a répacukor. Arra kell figyelni, hogy mivel folyékony állagú, ezért ha van folyadék a receptben, akkor abból az almacukor 20 százalékkal kevesebb folyadékot kell beletenni” – emelte ki Gangel András termékfejlesztő.

„Egyetlen esetben nem működik az almacukor, amikor például habcsók készítésekor a felvert tojásfehérjét szárítani szeretnénk, mert az almacukor képtelen kiszáradni. Viszont ugyanez a tulajdonsága nagyon pozitív, amikor piskótába tesszük az almacukrot, mert nem szárad ki a tészta, hanem finom puha marad” – tette hozzá. (tozsdeforum.hu)

Kapcsolódó cikkeink